Jelenlegi hely

Matthew Benham – a zseni aki képes volt megélni sportfogadásból

Bizonyára mindenki eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lenne egyik pillanatról a másikra milliárdossá válni pár sikeres fogadás után. Nos, vannak akik számára ez nem csupán álom. Matthew Benham ugyanis pontosan ezt tette, és sportfogadások világát kihasználva nem csupán a saját megélhetését volt képes biztosítani, de igencsak komoly vagyonra – 300 millió dollárra – tett szert.

Találkozás a sportfogadások világával

Matthew Benham, aki eredetileg fizikát tanult az Oxfordi Egyetemen, a lediplomázása után a pénzügyi világ felé vette az irányt. Miután tizenkét évig dolgozott ezen a területen, szép lassan a Bank of America (BofA) alelnöke lett. 2001-ben azonban Benham elhagyta a pénzügyek területét, és a szerencsejátékok kockázatos világa felé indult el inkább. Még maga sem tudta, hogy mire jut majd ezzel, de a történet végét már mindannyian ismerjük. Miután otthagyta a BofA-t, egy sportfogadásokkal foglalkozó vállalathoz szegődött el, a név szerint a Premier Bet-hez. Itt a különféle fogadások eredményének előrejelzéséhez használt analitikai modellek kifejlesztésében segédkezett. Ez az állás azonban csak két évig tartott a számára, hiszen ezután otthagyta a Premier Bet-et. Azonban az a tudás, amit itt szerzett a sportfogadásokat illetően rendkívül kifizetődővé vált számára. Gyakorlatilag igazi profivá vált a sportfogadások világában és milliókat nyert. Ezután pedig hamar meg is alapította a saját fogadásokkal foglalkozó szindikátusát, a Smartodds-ot. Itt konzultációkkal segített a kliensei számára, azt a tudást alkalmazva, amit ő maga a Premier Bet-nél megszerzett a különféle algoritmusokról és statisztikákról a sportfogadásokat illetően. Miután a Smartodds valóban hatalmas sikert aratott, a népszerű Metchbook fogadóiroda tulajdonosává vált. Legyen az élő sportfogadás a Nominin (https://nomini.com/hu/sport/live) vagy akár póker, Benham-hez hasonlóan talán még mi magunk sem vagyunk tisztában vele, hogy mire juthatunk a szerencsejátékok világa által.

A Brantford FC rajongójából annak tulajdonosává

Benham, aki mindig is nagy rajongója volt a Brantford FC-nek, egy nyugat-londoni futball csapatnak, később annak tulajdonosává vált – ami mondanunk sem kell, rendkívül kifizetődő is volt egyben a számára. 2007-ben a csapatnak elég komoly anyagi problémái akadtak, azonban Benham 700.000 dollárnyi kölcsönt ajánlott fel, hogy a rajongók megvásárolhassák a csapatot. Azonban leszögezte, hogy ha a rajongók nem tudják fizetni azt, akkor a futballcsapat az ő tulajdonába kerül
majd. Mint azt már tudjuk nagyon jól, Benham 2012-ben hivatalosan is a kedvenc futball csapatának a tulajdonosa lett. A Brantford FC javítására pedig érdekes kísérletbe kezdett egy kis dániai futball csapaton, Midtjylland FC-n, amire majdnem 10 millió dollárt költött. Itt tesztelte a különféle analitikai ötleteit, ami pedig működött, azt később a Brantford FC-nél is alkalmazta. A kísérletezésnek viszont meglett az eredménye, hiszen a Brantford FC-nek hamarosan javulni kezdett a teljesítménye, és az értéke is igencsak megnőtt. A csapat értéke lassacskán körülbelül 300 millió dollárra nőtt, ami egy igencsak jövedelmező befektetést jelentett Benham számára.

Konklúzió

Benham életét tekintve láthatjuk, hogy a sportfogadások világa igencsak jövedelmező lehet azok számára, akik logikusan és megfontoltan közelítik meg azt. Ez az úriember ugyanis kizárólag a szerencsejátékoknak köszönheti jelenlegi hatalmas vagyonát, amiről valaha álmodni sem mert. Azok számára tehát, akik sportfogadást pénzkidobásnak vagy időpazarlásnak titulálják bőven van min elgondolkodniuk. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy állunk ehhez a világhoz. Persze
bőven akad negatív ellenpélda is, hiszen sokan ténylegesen csak a vak szerencsére hagyatkoznak. Azonban a Benham-hez hasonló analitikus gondolkodással megáldott egyének képesek erre is tisztán befektetésként tekinteni. Mivel alaposabban szemügyre véve láthatjuk, hogy a szerencsejátékok is hasonlóan mechanikát követnek, mint a tőzsde. Itt is vannak kockázati tényezők, és ezekkel arányosan változik az esetleges hozam összege is. Ha tehát úgy gondoljuk, hogy mi magunk is képesek vagyunk elvonatkoztatni a szentimentális látásmódtól, akkor valóban megérheti adnunk egy esélyt ennek a világnak. Azért nem árt némi óvatosság, tehát megfelelő felkészültség és higgadtság nélkül nem érdemes senkinek belevágni az ilyen játékokban. Viszont akik valóban megfelelő affinitással rendelkeznek ehhez, azok számára rendkívül gyümölcsöző befektetést jelenthet.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Ugrás az oldal tetejére