Jelenlegi hely

Mesékkel az életben - szeptember 30. a Magyar Népmesék napja

Szeptember a kezdések és változások hónapja. Feladatok tornyosulnak, az idő hűvösre fordul, ki és belépünk az évszakok körébe. Ez a hónap azonban nem csak az ősz kezdete, hanem a népmesék hónapja is! Szeptember 30.-án ünnepeljük a Magyar Népmese Napját, amelyhez kapcsolódóan a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület meseterapeutái évek óta színes programokat készítenek országszerte.

A magyar népmesékre épülő alkotó-fejlesztő foglalkozásokon keresztül a régiek mesékben őrzött bölcsessége megérkezik a jelen valóságába, élővé válik a mi életünkben. Ez a Mesék az Élethez programsorozat!

A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület és a Gombolyító Terápiás Egyesület idén is meghirdeti a Mesék az Élethez programsorozatát a Magyar Népmese Napja alkalmából.

A program fő céljának tekintjük, hogy a Magyar Népmese Napja keretében minél szélesebb korosztálynak megmutathassuk, mi dolgunk modern emberként a népmesékkel, mi mindent láthatunk meg a magyar népmesék világán keresztül.

A program keretében lehetőség lesz kipróbálni kisgyermekeknek, nagyobbacskáknak, szülőknek és felnőtteknek a mesékkel való belső munka varázslatos világát.

A Pécsi esemény részletes programja:

15:00 A három dió – alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás – óvodásoknak és szüleiknek (60 percben, foglalkozásvezető: Kalapos Judit)
Regisztráció: ITT

16.00 Sajátélményű mesecsoport felnőtteknek (90 percben, Foglalkozásvezetők: Jakab Csilla, Olasz Ildikó)

Téma: Elengedés jelentősége a változó világban
Regisztráció: gombolyito.terapia@gmail.com

16.30 Pirosmalac- alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás kisiskolásoknak és szüleiknek (90 percben, foglalkozásvezetők: Simonné Koszér Andrea, Várnagyi Kinga )
Regisztráció: andreamozgas@gmail.com

18.00 Mesehallgatás, mesemondás magyar népmesékkel (Szívesen látjuk, ha a hallgatóságból csatlakoznak a mesemondáshoz, feltétel: élőszóban kell mesélni, magyar népmesét.)

A programok ingyenesen látogathatóak, de regisztrációhoz kötöttek!

Mikor? 2022.10.01.

Hol? Pécsi Püspöki KincsTár, Pécs, Káptalan u. 6.

További információ: gombolyito.terapia@gmail.com címen kérhető, vagy a FACEBOOK oldalon megtekinthető.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Mesélj, mi volt ma a suliban? 25 beszélgetésindító ötlet

Mesélj, mi volt ma az oviban, suliban? 25 beszélgetésindító ötlet

Hogyan tudhatjuk meg a gyerektől, hogy mi történt aznap a suliban, oviban és éppen hogy érzi magát az iskolai, baráti közösségében? Egyszerű: kérdezzük meg! Na, de hogy tegyük fel a kérdést, hogy válaszoljon is rá?
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére