Jelenlegi hely

MI A PÁLYA PÉCS? 2022 - műszaki pályaválasztó fesztivál

Az ország hat városát érintő rendezvénysorozat ötödik állomása Pécsett lesz, melynek főtámogatója az E.ON Hungária Csoport.

MI A PÁLYA? MŰSZAKI PÁLYAVÁLASZTÓ FESZTIVÁL
A "Mi a pálya?" műszaki pályaválasztó fesztivál célja , hogy élmény alapú elven felszínre hozza a pályaválasztás előtt álló gyerekekben lévő érdeklődést a műszaki pálya iránt, annak érdekében, hogy tudatosan válasszák ezt a pályát.

A rendezvény során hat műszaki ágazattal ismerkedhetsz meg, olyan szakterületekkel, amik a mai modern világunkat működtetik. Pillants be a kulisszák mögé és próbál ki, hogy milyen lenne ha nem csak használnád, hanem te is mozgatórugója lennél a korszerű technikáknak.

Hőkamerák, műszersimogató, számtalan kézzelfogható eszköz, kipróbálható gyakorlati feladat, műszaki pályára hangoló élő show. A Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztiválon olyan szakterületekkel - elektrotechnika, elektronika, gépészet, épületgépészet, távközlés, informatika, vegyipar - ismerkedhetnek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok, melyek az okos és fenntartható megoldásokat, innovációkat alkalmazó jövő világát is működtetik majd.

Magyar Elektrotechnikai Egyesület által életre hívott immáron hagyományosnak tekinthető Mi a pálya? rendezvénysorozat célja, hogy az ipari szereplők és az oktatási intézmények bevonásával látványos, vonzó, interaktív, élmény alapú bemutatókon keresztül felkeltse az érdeklődést a pályaválasztás előtt álló diákokban a műszaki és informatikai pályák iránt.

A sajtónyilvános megnyitó időpontja: 2022. november 16. (szerda), 11:30 óra

Helyszín: Pécs, Gandhi Gimnázium sportcsarnoka (Dobó I. u. 93.)


Érdekelnek a műszaki dolgok? - ISMERD MEG!

A felvezető műsor során ismert médiaszemélyiségek közreműködésével egy élő show-t láthatsz, amely során ráhangolunk a műszaki pálya különböző területeire, amikkel a fesztiválon megismerkedhetsz!

Hol foglalkoznak ilyesmivel? - PRÓBÁLD KI!

Az "utcák" elején megtalálod azokat a cégeket, akik műszaki ágazatok kiemelkedő képviselői. Sőt izgalmas élmények is várnak náluk, hiszen egy csomó érdekes feladatot próbálhatsz ki a munka világából, kézzel fogható gyakorlatot szerezhetsz.

Mit kell hozzá megtanulni? - VÁLJ SZAKEMBERRÉ!

Az "utca" végén ott lesznek azok a középiskolák és felsőoktatási intézmények, ahol minden tudást és jogosítványt megszerezhetsz a különböző szakmák végzéséhez. Képzett műszaki szakemberként a kedvedre való munkahelyen dolgozhatsz majd felnőtt korodban.


Az eseményen jelen lesz:

Kovács Gábor, Magyar Elektrotechnikai Egyesület, Dél-Dunántúli Szervezetek Koordinációjának elnöke

Varga Ivett, az E.ON Hungária Csoport vállalati kommunikációs szakterületének vezetője, szóvivő

Danyi Vilmos, a Mi a pálya? rendezvénysorozat ötletgazdája.


JELENTKEZÉS

A rendezvény látogatása díjmentes.

A rendezvényt két és fél órás blokkokban szervezzük, amelyek látványos előadással kezdődnek.

A pályaválasztási fesztiválon a szervezők a helyszínen igazolást állítanak ki a résztvevő diákok részére!

REGISZTRÁCIÓ


Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére