Jelenlegi hely

A Nőegylet futócipőben

Jótékonysági Futást és Családi napot szervez a Pécsi Jótékony Nőegylet június 4-én Tüskésréten. Az eseményen összegyűjtött adományokat a pécsi nehéz sorsú gyermekek iskolai étkeztetésére fordítják.

A hagyomány teremtő céllal megrendezett eseményre szeretettel várnak minden sportot kedvelőt, amatőr sportolót és a kikapcsolódni vágyó családokat, gyermekeket.
Az örömfutás, ahogy a szervező nevezi, nem a távról, sem a sebességről szól. A cél 1 kör teljesítése a tüskésréti tó körül, melynek végén a Nőegylet tagjai házi készítésű sütemény csomaggal kedveskednek a befutóknak.
Az örömfutás mellett számos izgalmas családi programmal készülnek a szervezők:
Lesz légvár, állatsimogató, tombola, fellép a Dance Show gyermek tánccsoportja és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is jelen lesz egy gyermekek számára kialakított KRESZ parkkal.
A futást közös bemelegítés es nyújtás teszi teljessé. A részvevők ingyenes állapotfelmérésen vehetnek részt Kopjár Ildikó dietetikus és a Spinalist Stúdió jóvoltából.
A futásra regisztráltak ajándék pólót kapnak a futás megkezdése előtt, ehhez előzetes regisztráció szükséges, melyet az alábbi linken tudnak megtenni. ITT

Az eseményre a belépés díjtalan, a futáson való részvétel feltétele az adományozási érték befizetése a Pécsi Jótékony Nőegylet számla számára.

A befolyt adományokat a Nőegylet a pécsi nehéz sorsú gyermekek iskolai étkeztetésére fordítja.
Jelenleg 130 gyermek általános iskolai étkeztetését finanszírozza havi szinten az Egyesület. Ők azok, akik kimaradnak az állami támogatottsági körből, ám élethelyzetük nem különbözik tőlük. A támogatott gyermekek körét az általános iskolák és a Pécsi Jótékony Nőegylet közösen alakítja ki, immár 26.éve.

A Pécsi Jótékony Nőegyletről:

"A jó szív - isteni adomány, a jó tett - emberi kötelesség" ennek az idézetnek a szellemiségében tevékenykedik a Pécsi Jótékony Nőegylet megalakulása óta. Az 1871-ben Kaufmann József aranyműves és Jeskó Lajos evangélikus lelkész kezdeményezésére létrejött Pécsi Jótékony Nőegylet legfontosabb feladatának a városi szegények támogatását és közhasznú intézetek létesítését tekintette. Az 1800-as évek végén a közösség varrodát és óvodát, később pedig szegényházakat is működtetett a baranyai megyeszékhelyen. Az 1949-ben feloszlatott egyesületet 1997-ben Kittkáné Bódi Katalin hívta újra életre, hogy a szervezet az elődökével azonos célok mentén folytathassa tovább jószolgálati feladatait.

A Pécsi Jótékony Nőegylet fő tevékenysége napjainkban a pécsi és környékbeli hátrányos helyzetű gyermekek általános iskolai étkeztetésének támogatása, emellett támogatja a tehetséges gimnazisták továbbtanulását, az újszülötteket babacsomaggal segíti, a válsághelyzetbe került családoknak pedig egyszeri támogatást biztosítanak.

Az esemény fővédnöke a Baranya Megyei Önkormányzat.

Fuss, nyújts támogatást és érezd jól Magad!

Részletes program: ITT

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Ugrás az oldal tetejére