Jelenlegi hely

A Nőegylet futócipőben

Jótékonysági Futást és Családi napot szervez a Pécsi Jótékony Nőegylet június 4-én Tüskésréten. Az eseményen összegyűjtött adományokat a pécsi nehéz sorsú gyermekek iskolai étkeztetésére fordítják.

A hagyomány teremtő céllal megrendezett eseményre szeretettel várnak minden sportot kedvelőt, amatőr sportolót és a kikapcsolódni vágyó családokat, gyermekeket.
Az örömfutás, ahogy a szervező nevezi, nem a távról, sem a sebességről szól. A cél 1 kör teljesítése a tüskésréti tó körül, melynek végén a Nőegylet tagjai házi készítésű sütemény csomaggal kedveskednek a befutóknak.
Az örömfutás mellett számos izgalmas családi programmal készülnek a szervezők:
Lesz légvár, állatsimogató, tombola, fellép a Dance Show gyermek tánccsoportja és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is jelen lesz egy gyermekek számára kialakított KRESZ parkkal.
A futást közös bemelegítés es nyújtás teszi teljessé. A részvevők ingyenes állapotfelmérésen vehetnek részt Kopjár Ildikó dietetikus és a Spinalist Stúdió jóvoltából.
A futásra regisztráltak ajándék pólót kapnak a futás megkezdése előtt, ehhez előzetes regisztráció szükséges, melyet az alábbi linken tudnak megtenni. ITT

Az eseményre a belépés díjtalan, a futáson való részvétel feltétele az adományozási érték befizetése a Pécsi Jótékony Nőegylet számla számára.

A befolyt adományokat a Nőegylet a pécsi nehéz sorsú gyermekek iskolai étkeztetésére fordítja.
Jelenleg 130 gyermek általános iskolai étkeztetését finanszírozza havi szinten az Egyesület. Ők azok, akik kimaradnak az állami támogatottsági körből, ám élethelyzetük nem különbözik tőlük. A támogatott gyermekek körét az általános iskolák és a Pécsi Jótékony Nőegylet közösen alakítja ki, immár 26.éve.

A Pécsi Jótékony Nőegyletről:

"A jó szív - isteni adomány, a jó tett - emberi kötelesség" ennek az idézetnek a szellemiségében tevékenykedik a Pécsi Jótékony Nőegylet megalakulása óta. Az 1871-ben Kaufmann József aranyműves és Jeskó Lajos evangélikus lelkész kezdeményezésére létrejött Pécsi Jótékony Nőegylet legfontosabb feladatának a városi szegények támogatását és közhasznú intézetek létesítését tekintette. Az 1800-as évek végén a közösség varrodát és óvodát, később pedig szegényházakat is működtetett a baranyai megyeszékhelyen. Az 1949-ben feloszlatott egyesületet 1997-ben Kittkáné Bódi Katalin hívta újra életre, hogy a szervezet az elődökével azonos célok mentén folytathassa tovább jószolgálati feladatait.

A Pécsi Jótékony Nőegylet fő tevékenysége napjainkban a pécsi és környékbeli hátrányos helyzetű gyermekek általános iskolai étkeztetésének támogatása, emellett támogatja a tehetséges gimnazisták továbbtanulását, az újszülötteket babacsomaggal segíti, a válsághelyzetbe került családoknak pedig egyszeri támogatást biztosítanak.

Az esemény fővédnöke a Baranya Megyei Önkormányzat.

Fuss, nyújts támogatást és érezd jól Magad!

Részletes program: ITT

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére