Jelenlegi hely

Ősszel is folytatódik a fesztiválszezon Pécsett

A Punnany Massif és a The Biebers is fellép a Pécsi Napokon! Szeptember 20-24. között a Széchenyi téren az ingyenes koncertek mellett sokszínű gasztro- és borkínálat, divatbemutató, gyerek musical, táncbemutató, bordalfesztivál, PTE Nemzetközi Nap és a Tanuló Város fesztivál is színesíti a programsort.


Pécsi Napok 2022

Nem véletlenül a Pécsi Napok a régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiválja, hiszen az idei már a 32. esemény lesz a pécsi belvárosban. A programok mellett 15 borászat, 25 kézműves árus és széles gasztronómiai kínálat várja az érdeklődőket.

Szeptember 20-án a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Napjával (International Culture Day in Pécs) indul a fesztivál. Ennek keretében látható lesz a PTE Táncegyüttes, egy interaktív afrikai dob- és táncshow, fellép a Rennesből (Franciaország) érkező és hazánkban most debütáló francia énekes-dalszerző ERUAL, valamint a magyar zenei életben már igencsak jól ismert Sena Dagadu, aki ezúttal trió formációban lép majd színpadra.


Punnany Massif

Szeptember 21-én Arad Napját ünneplik a résztvevők, este pedig fellép a PMD Blues Band.


The Biebers

Szeptember 22-én a Tanuló Város Fesztivál keretében a Pannon Filharmonikusok ad koncertet Fantasztikus klasszikusok címmel, valamint bemutatkozik a Tillai Timi énekstúdió és a Mecsek Táncegyüttes. 21:30-tól a Punnany Massif zenél, az ízig-vérig pécsi zenekar, akik szeretett városukat is megörökítették a Pécs Aktuál X-ben: „Felszínes kapcsolatból építhetsz százat,
de úgyis visszahív az otthon, ahonnan az erő árad…”

Szeptember 23-án gyerekeknek szóló musical látható Rozsda Lovag és a kísértet címmel a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában, amit a Széchenyi téren Frank Adél Divatshow-ja és a TANAC táncegyüttes előadása követ. 21:30-tól a The Biebers lép fel. A tíz éves zenekar koncertjén Puskás Peti vezetésével a jól ismert dalok mellett korábban még sosem hallott számokra is tombolhat a közönség, hiszen „ha hív a város, mindig mennünk kell”.

Szeptember 24-én zajlik a XXVII. Európai Bordalfesztivál. A nemes nedűk kortyolgatásához a zenetörténet legszebb bordalait hallgathatják a jelenlévők és ha kedvük van, még táncra is perdülhetnek. A szüreti felvonulással induló fesztivál énekesei mellett a program társrendezvénye, az I. Bordalnok Énekverseny döntősei is fellépnek az eseményen.

Este a Chache Rom és a Fund Művészeti iskola táncosai, valamint a Romengo Együttes lép színpadra, a magyarországi roma folk egyik legrangosabb együtteseként.

BŐVEBB PROGRAMKÍNÁLAT ITT!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi kreatívkodások

Őszi kreatívkodások

A következő hetekre még jó időt mondanak - használjátok ki a jó időt termések gyűjtésére, hogy a hűvösebb, esősebb őszi napokon aztán együtt alkothassatok!
Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ugrás az oldal tetejére