Jelenlegi hely

A Pannon Filharmonikusoknál NINCS akadály!

Szívesen elmennétek a világ egyik legimpozánsabb és legszebben szóló hangversenytermébe egy hangulatos és minőségi koncertre, de az egész családnak ez már drága lenne, vagy nem tudjátok hova tenni a kicsi(ke)t? Mutatjuk a Pannon Filharmonikusok akadályhárító lehetőségeit!

A felnőtteknek szóló bérletes koncertekre  6-18 éves korig díjmentesen váltható bérlet és jegy

Kütyümentes programot kínálunk az egész családnak az idén, és hogy ne jelentsen nagy terhet a családoknak, a Pannon Filharmonikusok vendégül látja a gyerekeket és fiatalokat 6 és 18 éves kor között.

Számukra díjmentes belépést biztosítunk a bérletes koncertjeinkre a Kodály Központban és a Müpában is.

Gondolhatnánk, hogy egy nyolcéves gyereknek nem való a komolyzenei hangverseny, és a kamaszok dacolását is le kellene ehhez törni, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek élvezik, ha a családdal együtt elmehetnek egy-egy minőségi programra.

Szájtátva nézik a nagyzenekart, megcsodálják a versenyműveket és a más-más hangszeren játszó szólistákat.

A digitális detoxként is ható program fejleszti a belső kép fantáziájukat. A szünetben közösen elfogyasztott pohár „üccsi” és süti, az alkalomhoz illő öltözék, a hangversenytermek gyönyörű környezete példát is mutat a gyerekeknek a minőségorientált élet igényére.

Szívesen elhoznátok a koncertekre a gyerekeket is, de anyagilag ez már sok lenne? Semmi gond, a 6-18 évesek számára a belépés díjmentes.

Kérj a gyerkőcöknek ingyenes bérletet, vagy jegyet és jöjjön együtt a család!

És ez még nem minden!

Újdonság!

A Pannonicum sorozat hangversenyei alatt zenés  kézműves Öko-Kuckó Játszóház várja a 3 évesnél idősebb kicsiket

A hétvégi Pannonicum koncertek alatt pedig a legkisebbeket kreatív Öko-Kuckó játszóház várja, amíg a „nagyok” a hangversenyteremben lazítanak.  

Andrew Lloyd Webber, A Brandenburgi versenyek olyan szólókkal, hogy beleborzongsz, Andrij Jurkevics, valamint bel canto konkrétan a legnagyobb énekesekkel, koprodukcióban a Müpával - és ez a sorozatnak csak kis szelete! Október elsején lesz az első koncert, egy kis finom francia elegancia Enchanté címmel, egészen eddig az estéig még kapható a bérlet!

NÉZD MEG A PANNONICUM SOROZAT KONCERTJEIT ITT!

(A komolyzenével most ismerkedőknek leginkább ez a bérlet ajánlott.)

Kérdésed van? Blanka segít a bérlet- vagy jegyigénylésben: tatrai.blanka@pfz.hu.


Minőségi tartalmak az online térben

Itt van például a kütyü - nem kütyü kérdés. Bár megfogadtuk, hogy nem, vagy legalábbis bizonyos életkorig nem nézhet, nyomkodhat, sokan mégis azon kapjuk magunkat, hogy bizony nincs mese! (lefordíthatatlan szójáték), a telefonunkon nézi a piciknek való mesét, rajzfilmecskét a doktor nénire várva a túlfűtött váróban, amikor extra nyűgös és már semmi más nem segít…

A Pannon Filharmonikusok természetesen az élő koncertek látogatására buzdítja a szülőket és gyerekeket!

Ugyanakkor arra is törekszünk, hogy ha már… akkor az online térben is értékes, minőségi tartalmakkal szolgáljon! 

Babzsák - online hangfelismerő játék bölcsiseknek

A legkisebbeknek hangfelismerő kis játékot fejlesztettünk, ami az esős, hideg téli napokon, vagy akár bárhol várakozás közben rövid időre lefoglalja a gyerekeket.

A hangszerek dallamait a Pannon Filharmonikusok mutatják be a játékban ITT. . 

Ha nem tudtok eljönni a koncertre, mert megbetegszik a kicsi, vagy bármi közbejön (vagy mert nem Pécsett éltek), ez esetben ajánljuk figyelmedbe online Babzsák foglalkozásunkat, amit akár minden héten érdemes végighallgatni, játszani együtt. Így az sem marad le a foglalkozásról, aki véletlenül nyűgös vagy náthás, és nem tud eljönni személyesen.

Csigaház - Online mese, puzzle és memória játék ovisoknak

Ma már az ovisok is nyúzzák a szülőket, hogy játszhassanak egy kicsit a gépen, a telefonon. A Pannon Filharmonikusok minőségi gyerekjátékot fejlesztett, amely meseszerűen avat be a szimfonikus zenekar szólamaiba, a karmester és a Kodály Központ világába.

Dézsi Sada ragyogó grafikai elemeivel illusztrált játékban a zenekar szólamainak tagjaiból álló miniprodukciók a gyerekek meséinek és dalainak kedvelt és jól ismert dallamait játsszák el.

A webes játék ITT érhető el.

A Csigaház foglalkozásokból 4 hangszercsoport megismerésére YouTube csatornánkon találjátok az online verziót,  ha élő programra, szabad levegőre semmiképpen nem tudtok kimenni.

Díjmentes kifestő ovisoknak

Azoknak, akik mégsem szeretnék megengedni a webes játékot, nagy szeretettel készítettük el Ferling Szonja rajzaival az ovisoknak szóló kifestőnket, amelyből díjmentes példányt tudtok kérni jegypénztárunkban!

A honlapunkon igyekszünk mindent is elmesélni: www.pfz.hu

LAPOZHATÓ, ONLINE MŰSORFÜZETÜNK A TELJES 22/23-AS REFRÉN ÉVADRA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!


Szerencsére nagyszerű szakemberek, pedagógusok, pszichológusok végre évek óta kiállnak a merev, görcsös, ráadásul szülőt, gyermeket egyaránt romboló „mindenkinekmegakarokfelelni tökéleteszülőleszek hamindannyianbelegebedünkis” kívülről ránk kényszerített belső maximalizmussal szemben – egy megengedőbb, árnyaltabb, építőbb szemlélet mellett.

Nyugi, elég, ha nem tökéletes (olyan nincsen is), hanem elég jó szülő vagy! A Pannon Filharmonikusok közel 90 gyermeket nevel (na, persze nem úgy), elképesztő munkavégzés, terhek mellett (óraadás, iskolai jelenlétek pedagógusként, magántanítványok, szimfonikus zenekari jelenlét próbákkal, késő estig tartó fellépésekkel, stb.) így pontosan tudjuk, milyen ma szülőnek lenni! Ezért is fektetünk nagy hangsúlyt a családokra, az edukációs és családi programokra, a jövő generációjára – most, itt a jelenben.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Mesélj, mi volt ma a suliban? 25 beszélgetésindító ötlet

Mesélj, mi volt ma az oviban, suliban? 25 beszélgetésindító ötlet

Hogyan tudhatjuk meg a gyerektől, hogy mi történt aznap a suliban, oviban és éppen hogy érzi magát az iskolai, baráti közösségében? Egyszerű: kérdezzük meg! Na, de hogy tegyük fel a kérdést, hogy válaszoljon is rá?
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére