Jelenlegi hely

Pécsett is koncerttel ünneplik a Nemzetközi Jazz Napot!

Világszerte kb. 200 országban ünneplik meg a Nemzetközi Jazz Napot április 30-án. Magyarországon 8 helyszínen, köztük Pécsett is ingyenes online koncertekkel készülnek.

A Zsolnay Kulturális Negyedben működő Metronóm Jazz Klub most első alkalommal kapott felkérést a Budapest Jazz Clubtól, hogy vegyen részt a világméretű Nemzetközi Jazz Napon. Ennek keretében a Nagy Emma Quintet ad koncertet az E78-as koncertteremben, amit online követhet a közönség április 29-én.

„2019. májusban jelent meg a Nagy Emma Quintet debütáló lemeze, a Set to Face. Már ez az első anyag nagyon erős volt, egy teljes mértékben kibontakozott hangzás és egyéni karakter mutatkozott meg benne, így sokan felfigyeltek rá. Az álomszerű, szabadon csapongó melódiák Emma néhol ijesztően földönkívüli, néha érzékien angyali hangján sok rajongót szereztek a fiatal csapatnak.” (Bereczki Bálint - Jazzma.hu)

Első lemezük elnyerte a Müpa Jazz Showcase szakmai fődíját, majd 2020-ban a JazzMa szerkesztősége az év jazzalbumának szavazta meg második albumukat. A zenekar tagjai: Nagy Emma- ének, Cseh Péter-gitár, Dénes Ábel-nagybőgő, Oláh Krisztián-zongora, Klausz Ádám-dob.

Az UNESCO és nagykövete, a legendás zenész, Herbie Hancock által kezdeményezett Nemzetközi Jazz Nap célja, hogy a műfaj oktatási és kulturális hasznát, demokratikus szellemét felmutassa. Rendszerint világszerte kb. 200 országban rendeznek kapcsolódó eseményeket, Magyarország 2014 óta különösen nagy szerepet vállal ebben. Idén a korábbiakhoz képest még több partner bevonásával, még nagyobb közönséget megszólítva rendezi meg az eseményt a magyar főszervező Budapest Jazz Club.

Az események szakmai védnöke Zipernovszky Kornél.

A koncert megtekinthető április 29-én 21.00-től 30-án éjfélig az alábbi linkeken keresztül:
https://www.facebook.com/MetronomJazzKlub/
https://www.facebook.com/E78.Pecs

Forrás: ZSÖK

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Ugrás az oldal tetejére