Jelenlegi hely

A Pécsi Állatkert és az Alexandra Kiadó bemutatja: az első Alex-nap a Pécs Zoo-ban!

Felejthetetlen programokra hívja 2022. május 21-én, szombaton a pécsi és Pécs környéki gyerekeket és családjukat Alex, az Alex Suli kíváncsi szurikátája!

A Pécsi Állatkert és a szintén pécsi székhelyű Alexandra Kiadó év elején ünnepélyes sajtótájékoztató keretein belül jelentette be hosszú távú együttműködését, Alex, a szurikáta örökbefogadását, valamint leleplezték az Alexandra Kiadó támogatói tábláját is. Az érdeklődő gyermekek és szüleik számos érdekességet tudhatnak meg a szurikáták megjelenéséről, élőhelyéről, valamint szokásairól a kifutójuk és a csimpánzok kifutója között található tájékoztató felületről.

ÉS EZ MÉG NEM MINDEN!

Remélhetőleg egy sokéves hagyomány első lépéseként
2022. május 21-én, szombaton 10 és 16 óra között
megrendezésre kerül az első Alex-nap,
ahol minden a játékos tanulásról és a kíváncsi üregásókról szól majd!

Sokszínű családi programok várják az érdeklődőket a Pécsi Állatkertben az Alex-napon: a látványetetéseknek köszönhetően a látogatók megleshetik, mit és hogyan esznek Alex, a szurikáta és barátai; vezetett állatkerti sétára indulhatnak a gondozókkal és magával, Alexszel; valamint az Alex Suli kvízjátékában érdekes és hasznos tudásra tehetnek szert – és persze szuper ajándékokra! Ha pedig mindez nem lenne elegendő a gyermekek lefoglalására, ingyenes arcfestésre és egy különleges szurikáta-akadálypálya teljesítésére is lehetőség nyílik.

A részletes programkiírás megtekinthető az esemény Facebook-oldalán.

A Pécsi Állatkert és az Alexandra Kiadó szeretettel vár minden érdeklődőt!

Bővebben az Alex Suliról

Az Alexandra Kiadó iskolai és tanulást segítő könyvsorozatában, az Alex Suliban egy imádni való, szőrös kis idegenvezető, Alex, a szurikáta üdvözli és szórakoztatja a gyermekeket.

Legyen szó matematikáról, betűtanulásról vagy az állatok világáról – a kíváncsi üregásó minden általános iskolai tantárgyba és témakörbe belevetette magát, és színes rajzokkal, vicces fejtörőkkel és érdekes tényekkel teli képes lexikonok, munkafüzetek, könyvek lapjaira csábítja a kis olvasókat. Az Alex Suli kiadványai a mindenkori általános iskolai tantervvel párhuzamosan haladnak, tehát használhatók munkafüzetként az iskolákban vagy otthon.

„Szerettük volna, ha Alex egy olyan szurikáta lenne, aki elérhető közelségben van minden kisdiák számára, és láthatják, valóban létezik. Én és az Alexandra Kiadó is pécsiek vagyunk, ezért számunkra nyilvánvaló, hogy Alex, a szurikáta is itt él velünk” – nyilatkozta Matyi Alexandra, az Alexandra Kiadócsoport vezetője a januári sajtótájékoztatón. Alex, a szurikáta pedig azóta – családja és legjobb barátai társaságában – a Pécs Zoo boldog lakója. A kiadó és az állatkert közös munkájának további gyümölcseként Vass Adrienn zoopedagógus közreműködésével hamarosan munkafüzet is készül az állatkedvelő gyermekeknek.

Az Alex Suli eddig megjelent és előkészületben lévő köteteinek teljes listája megtalálható az Alexandra Kiadó honlapján.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére