Jelenlegi hely

Sikerült: a pécsiek megmentették a Gyerektaxit!

Az országosan is egyedülálló Pécsi Gyerektaxi megmentéséért indított kezdeményezésünk most örömteli végéhez érkezett: a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, Dr. Őri László által nyújtott félmilliós támogatással megvan annak a kilenc személyes kisbusznak a megvásárlásához hiányzó összeg, amivel a Pécsimami folytatni tudja segítő tevékenységét.

2018 áprilisától 2020 november végéig uniós támogatással, a Pécsi Család és KarrierPONT keretében működött az ingyenes gyerektaxi, ami több ezer alkalommal szállított gyermekeket sok olyan szülőnek segítve, aki a Gyerektaxi nélkül nem, vagy csak részmunkaidőben tudott volna dolgozni.

A vírus első szakaszában, amikor bezártak az iskolák, egyedülálló szülők bevásárlását segítettük, november közepe óta pedig párhuzamosan működik a gyerektaxi és az ingyenes Pécsi Karanténjárat, utóbbival idős egyedülállóknak is segítünk a bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében.

A kisbusszal helyi közösségek által rászoruló családoknak gyűjtött karácsonyi adományokat is szállítottunk az Esztergár Lajos Család -és Gyermekjóléti Szolgálat és Központhoz.

A januári iskolakezdésig a gyerektaxi szünetel, de

a karanténjárathoz az ünnepek alatt is fordulhatnak a karanténba került pécsiek és a rászoruló idősek, az ingyenes bevásárló szolgáltatásra a 70/350-2099-es számon lehet jelentkezni.

Az uniós pályázati támogatásból kisbusz vásárlásra nem, csak bérlésre volt lehetőség, ami havonta több százezer forintos költséget jelentett, ezt az uniós támogatás nélkül, a működtetés egyéb költségeivel együtt biztosan nem tudtuk volna előteremteni, ami a Gyerektaxi végét jelentette volna.

Azonban szívügyünknek tekintettük a folytatást, ezért indítottunk októberben adománygyűjtő kampányt egy használt, de jó állapotú kisbusz beszerzésére, ami egy igen széleskörű pécsi összefogást eredményezett, hiszen az ügyünk mellé állt több, mint 60 magánszemély, a HAUNI HUNGÁRIA Kft., a PRAKTISTAR Kft., a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Kővári János önkormányzati képviselő, egy jelentősebb működési támogatással a Pécsi Önkormányzat és most a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, Dr. Őri László is.

A kisbuszt jelentős kedvezménnyel és rugalmas fizetési feltételekkel kínálta eladásra a Via Markt kisbolthálózat tulajdonosa; az Amreinracing Kft. pedig felvállalta, hogy szervizeli azt a gyerekek maximális biztonsága érdekében.

A Pécsimami és a Pécsi Család és KarrierPONT csapata ezúton köszöni minden támogatónak, hogy lehetővé tették/tettétek a folytatást, ami így egy igazi közös, pécsi siker lett!

Most a legfontosabb feladatunk, hogy megteremtsük a működtetés feltételeit, ennek érdekében minden pályázati lehetőséget meg fogunk ragadni.

Mindaddig, amíg a járványhelyzet fennáll, igyekszünk párhuzamosan segíteni a bevásárlásban és a gyermekek szállításában. Amint rendeződik a helyzet és már csak a Gyerektaxira tudunk összpontosítani, szeretnénk bővíteni a szolgáltatást reggeli gyermekszállítással, illetve ad hoc segítségnyújtással, ha váratlan esemény miatt nem tud elmenni a szülő gyermekéért.

Egy pécsi cég már érdeklődött a gyermektaxihoz hasonló szolgáltatás bevezetése iránt saját dolgozói számára. Hosszútávú célunk az, hogy más civil- és gazdálkodó szervezetek is felismerjék a gyerektaxiban rejlő lehetőséget, így egyre több gyermekes család mindennapjait könnyíthesse meg ez a szolgáltatás. Ennek érdekében szívesen megosztjuk tapasztalatainkat és segítséget nyújtunk a gyerektaxi projekt adaptálásához.

Végül, de nem utolsó sorban köszönjk a sajtó képviselőinek, hogy a kezdetek óta tájékoztatták a pécsieket a gyerektaxi lehetőségéről és a gyerektaxi megmentéséért indított kezdeményezés fejleményeiről.

Mindenkinek békés, meghitt ünnepeket és jó egészséget kíván a Pécsimami és a Pécsi Család és KarrierPONT csapata.

Az ingyenes Pécsi Gyerektaxi szolgáltatásra ITT, az ingyenes Pécsi Karanténjáratra pedig ITT lehet jelentkezni.

Az ingyenes Pécsi Gyerektaxi szolgáltatás 2018. áprilisától 2020 novemberéig az „EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen” felhívásra benyújtott „Munka ÉS Család - A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” projekt keretében valósult meg a Pécsi Család- és KarrierPONT szervezésében.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Az ENSZ 1992-ben az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére.
Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Ugrás az oldal tetejére