Jelenlegi hely

Sportcipők gyerekeknek – hogyan találd meg a legjobb modellt csemetédnek?

Amikor gyermekeink számára választunk sportcipőt, akkor mindenképp oda kell, hogy figyeljünk olyan lényeges részletekre is, amely nem biztos, hogy magunktól eszünkbe jutna. Márpedig a fejlődő szervezet számára igencsak fontos ezeket számba vennünk. Az alábbiakban adunk pár tippet, hogy te is megtalálhasd a tökéletes sportcipőt gyermeked számára.

Miért érdemes márkás sportcipőt választani?

A kicsik lába rendkívül érzékeny. Az egész testük folyamatosan növésben van, így a lábaik is. Ilyenkor alakul ki a megfelelő lábboltozat, és erősödnek meg az ízületek. Ha viszont olyan cipőt választunk számunkra, amely kényelmetlen és megfájdul benne a lábuk, akkor ezzel az egészségüket is komolyan veszélyeztetjük. Az ilyenkor épp kialakulóban lévő ízületeket egy rosszabb minőségű lábbeli képes megterhelni és úgy elnyomni, hogy tartásproblémák, hátfájás, valamint legrosszabb esetben akár tartós mozgásszervi problémák is lehetnek belőle.

Ezért amikor a megfelelő gyerek sportcipőt keressük, érdemes a márkásabb modellek közül választanunk. Az olyan márkák, mint például a Nike, évtizedek óta fejlesztik a cipőiket – mindezt persze annak fényében, hogy a sérülékeny lábaknak számára is kényelmes, biztonságos lábbeliket kínáljanak. A Nike gyerekcipők fejlesztésénél odafigyelnek valóban a kicsik egészségére. Olyan talpazatot és talpbetéteket terveznek, amelyek elnyelik a lábak becsapódásakor keletkező energiát, ezzel tehermentesítve a csontozatot, valamint az ízületeket. Ilyen fejlesztéseket egy ismeretlen, olcsó márka nem igazán végez. Ebből adódóan az olcsóbb, rosszabb minőségű lábbelik nem kifejezetten alkalmasak rendszeres viselésre.

Figyeljünk a cipőtalpakra

A jó sportcipő igazán a talpairól ismerhető fel. A már említett Nike cipők esetében például sok modell speciális tervezésű talpakkal rendelkezik. Ez a gyerek sportcipők esetében is igaz, és természetesen nem csak a Nike cipőknél. Csemeténk számára akár a hétköznapokra is vásárolhatunk ilyen sportcipőket. A minőségi gyerek sportcipők a hétköznapi modellek esetében is rendkívül kényelmesek, a talpuk nem csúszik és nem is túlzottan merev. Kifejezetten úgy alkották meg őket, hogy a kicsik fejlődő lábai számára tökéletesek legyenek.

Ezért az ilyen cipőkbe minőségi légáteresztő és nedvességelvezető talpbetétet tesznek. Ezek a gyerek sportcipő típusok ráadásul mindig rendkívül strapabíróak. A cipők talpa nem kopik el, és a többségük direkt olyan kopásvédelemmel van ellátva, amely az örökmozgó kicsik számára szinte elengedhetetlen.

A megfelelő felsőrész megtalálása

A megfelelő sportcipő esetében a felsőrész anyagát is érdemes meghatároznunk. Nem mindegy ugyanis, milyen alkalomra választunk sportcipőt az adott anyagból. Hétköznapokra és játékhoz egyértelműen a valódi bőr gyerek sportcipők jelentik majd a legjobb választást. Ezek könnyen tisztíthatóak, nem kopnak, és sokkal nehezebben sérülnek, mint a velúr vagy vászon anyagúak.

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi kreatívkodások

Őszi kreatívkodások

A következő hetekre még jó időt mondanak - használjátok ki a jó időt termések gyűjtésére, hogy a hűvösebb, esősebb őszi napokon aztán együtt alkothassatok!
Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ugrás az oldal tetejére