Jelenlegi hely

Teljeskörű állampapír választék költségmentesen a Magyar Államkincstárban

Magyarországon minden huszadik embernek van megtakarítása a Magyar Államkincstárban értékpapírszámlán. Az országoshoz hasonló az arány Baranya megyében is, ahol a megyei népesség 4,6%-ának van kincstári értékpapírszámlája. Az ügyfelek közel fele Start-értékpapírszámlával rendelkezik, vagyis többségük 18 évesnél fiatalabb gyermeke számára fektet be Babakötvénybe.

Már több mint félmillió ember nyitott értékpapír számlát, és vásárolt állampapírt a Magyar Államkincstárban. Számuk dinamikusan emelkedik, az idei évben már 41 ezer fővel bővült a kincstári ügyfelek száma. Ők azok, akik felismerték, hogy az állampapír forgalmazás területén a Magyar Államkincstár a legjobb választás.

Hogy miért?

 • a Kincstár a legbiztonságosabb értékpapírszámla-vezető, mert az állam garantálja, hogy az értékpapírszámlán lévő állampapír állomány teljes összegét, beleértve az esedékes kamatokat is, értékhatártól függetlenül visszafizeti, a követelés pedig az állammal szemben soha nem évül el,
 • itt minden forgalomban lévő állampapír megvásárolható,
 • a Premium Euró Magyar Állampapírt (PEMÁP) és a Babakötvényt csak itt lehet megvásárolni,
 • a számlanyitás és az értékpapírszámla-vezetés díjmentes,
 • a Kincstár piacvezető az elektronikus szolgáltatásokban:
  • ügyfélkapun keresztül otthonról, kényelmesen, online lehet értékpapírszámlát nyitni, eddig már több mint 31 ezren éltek ezzel a lehetőséggel,
  • ma már a kincstári ügyfelek mintegy 60%-a a WebKincstár, a MobilKincstár, illetve a TeleKincstár szolgáltatás igénybevételével otthonról intézi állampapírvásárlásait,
 • online állampapírvásárláskor lehetőség van bankkártyával fizetni, mely az ügyfél számára a Kincstárból történő kiutaláshoz hasonlóan díjmentes,
 • minden megyében elérhető országos hálózat áll az ügyfelek rendelkezésére, ahol akár előre lefoglalt időpontban, az állampapír-forgalmazás iránt elkötelezett és felkészült munkatársak segítik az Ügyfeleket befektetéseik intézésében.

A Kincstárban vezetett értékpapírszámlák közel fele (256 ezer) Start-értékpapírszámla. A Start-számlán megvásárolható Babakötvény ugyanis a legjobb módja annak, hogy gyermekeink, unokáink jövőjének megalapozása érdekében pénzt tegyünk félre számukra. A Start-értékpapírszámlának nincs semmilyen költsége, mentesül mindennemű adó-, járulék- és illetékfizetési kötelezettség alól. A Start-számla egyszerűen megnyitható, akár személyesen bármely állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálaton, akár személyes megjelenés nélkül, az Ügyfélkapun keresztül.

A Start-számlára befizetett összeget – ideértve az életkezdési támogatást, valamint a mindenkori aktuálisan jóváírt kamatokat – a Kincstár automatikusan Babakötvénybe fekteti.  A Babakötvény az inflációt 3%-kal meghaladó mértékben kamatozik, amely jelenleg 6,3%, illetve 6,4% (korosztálytól és állampapírsorozattól függően). Az állam további kedvezménnyel támogatja a Start-számla megnyitását és a későbbi befizetéseket. (Ilyen támogatás többek között az Életkezdési támogatás aktiválása, a természetes személyek általi befizetések 10%-os, maximum 6000 forintig terjedő kiegészítése.) A konstrukció nem igényel rendszeres megtakarítást, nem jár havi befizetési kötelezettséggel. Mivel a Babakötvény alapcímlete 1 forint, így a megtakarításnak nincs sem alsó, sem felső korlátja.

Tehát, ha megtakarított pénzét biztonságos módon, magas hozam mellett szeretné kamatoztatni, fektessen állampapírba! Ha állampapírban gondolkodik, akkor egyértelműen a Magyar Államkincstár a legjobb választás, mert itt nemcsak a saját anyagi biztonságát tudja megalapozni, hanem egyúttal a gyermeke jövőjéről is lehetősége van gondoskodni. Már több mint félmillió ember élt ezzel a lehetőséggel. Lépjen be közéjük, és legyen a Kincstár ügyfele Ön is!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Szent Lucia a legenda szerint Jézus menyasszonya volt, ezért házasságszerző szentnek tartották. Igazi férjjóslásra alkalmas nap volt december 13-a, az év leghosszabb estéje. Van pár tippünk, hogyan kell csinálni!
SOS KARÁCSONY 2020 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Ugrás az oldal tetejére