Jelenlegi hely

Újra élvezhetitek a Babzsák és Csigaház programokat – de most már bérletünk is van!

Pocaklakók, karonülők, totyogók és tipegők! Varas térdű, benemállaszája, mindenérdekli ovisok! Mesélünk egy kicsit nektek is, anyáéknak is arról, milyen jó móka vár rátok együtt a programjainkon.

A 2021-22-es évadban is várunk minden korosztályt a koncertteremben is, ráadásul ebben az évadban minden bérletes hangversenyünkre 6-18 éves kor között ingyenes a belépés! Pocaklakók és édesanyjuk is díjmentesen bejöhet. Kérjük a zeneszerető szülőket, nagyszülőket, fordítsanak figyelmet arra, hogy gyermekeik, unokáik a legkisebb koruktól kezdjenek el megismerkedni a komolyzenével! Zenekarunk kézen fogva vezeti a különböző korosztályú gyermekeket a zenei megismerés lépcsőfokain, és a szülőket, nagyszülőket várjuk segítőtársnak ezen az úton a pocaklakó időszaktól a kamaszkorig, a Babzsák, a Csigaház programokon.

POCAKLAKÓK figyelem!

Mi tudjuk, hogy hallasz minket! Hallod anyukád szívverését, a hangját, és minden zenét, amit ő hallgat. Hatással vannak rád ezek a hangok, és az első érzékszerved, ami azonnal működik miután kibújsz a pocakból, a füled lesz! Azonnal meghallod anyukád szuszogását, hangját és mindent, ami körülötted szól. Fontos, hogy mit hallasz az első kilenc hónapodban, ezért a Pannon Filharmonikusok az anyukádat vendégül látja a koncertjein.

Hívunk, várunk minden Édesanyát, hogy a pici már a megérkezése előtt megismerkedjen a zenével, megtapasztalja a szimfonikus hangzás jó hatását. Éljétek át együtt, hogy ez a zene megnyugtató, békés, pozitív érzeteket keltő! Legyen a koncert ünnep az életetekben! A kismama könyved felmutatásával a Kodály Központ jegypénztárában díjmentes jegy kérhető a PFZ hangversenyeire.

És amikor megszülettél, még a kórházban megkapod Útleveledet a Zene világába. Ha elhozod magaddal, kapsz tőlünk pecséteket, matricákat és apró ajándékokat is!

BABZSÁK bölcsiseknek

A Babzsák sorozat Egy zsák komolyzene – a legkisebbeknek :)

A zenei megismerésre is igaz a mondás, hogy nem lehet elég korán kezdeni. Már pocaklakó korban is érzékeli a magzat a külvilágban szóló muzsikát, sőt reagál is rá. A klasszikus zene jótékony hatása a gyermekek komplex fejlődésére köztudott, ezért a zeneszerető szülők, nagyszülők sokat tehetnek azért, hogy gyermekeik, unokáik már igazán korán találkozzanak, ismerkedjenek a komolyzenével! Zenekarunk elhivatott szakemberei kézen fogva vezetik a különböző korosztályú gyermekeket a zenei megismerés lépcsőfokain, de a szülőket, nagyikat is várjuk segítőtársnak ezen az úton.
A bölcsisek és tipegők számára a Babzsák sorozatunk nyújt olyan zenei élményt, amely a közös daléneklésen, mondókázáson keresztül juttatja el a piciket a vonós kamaraegyüttes játékának hol ritmusban gazdag, hol pedig elandalító élményéhez. Ismét bekuckózhatnak a legkisebbek és szüleik a Babzsák mesés-zenélő világába! Picikékre hangolt meghitt, ugyanakkor színvonalas komolyzenei élményt ígérnek a program állandó közreműködői: Hrubi Zsuzsanna zeneterapeuta és a Buborék Kvartett, azaz Vass Ágnes, S. Kiss Gyöngyi, Misányi Gabriella, Herczeg Nóra muzsikusok.

A BABZSÁK-BÉRLET IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

Hú, már el is indulnál? Tipegő, topogó, állandóan mocorgó lettél, aki majd kibújik a bőréből? Ha még otthon vagy anyával, de ha már bölcsibe jársz, akkor is neked való a Babzsák sorozatunk a Kodály Központban, ahol Hrubi Zsuzsi zeneterapeuta játékos-mondókás bevezetője után a Buborék Kvartett vonósnégyesének varázslatos dallamai andalítják el a kicsiket. De nem muszáj a babzsákokon szunyókálni. Akit felpezsdít Mozart és Vivaldi zenéje, az körbe-körbe menetelhet is! Ha megbetegszetek, vagy más miatt nem tudtok eljönni, a Youtube csatornánkon megtaláljátok a Babzsák programunk online verzióját is. A Babzsák koncertek ebben az évadban keddenként 16.00 órakor lesznek a Kodály Központban.

CSIGAHÁZ ovisoknak

A mindenre is :) kíváncsi és nagydumás ovisokat a Csigaházba várjuk szeretettel!  A Pannon Filharmonikusok Csigaház programsorozata évek óta csiszolódik az örökmozgó ovisok igénye szerint. A Kodály Központ kedves hangulatúvá varázsolt termében vezetik be a kicsiket a muzsika világába a zenekar elhivatott muzsikusai, sok játékkal, humorral. Az interaktív, izgalmas zenés foglalkozáson szabad mozogni, táncolni, kérdezni is! A műsor hullámzását átvéve a sajtkukac ovisok hol megtanulnak picit csendben lenni, mesére figyelni, zenét hallgatni, mesés kerettörténetbe foglalt zenei betétekre figyelni, és a vállalkozó kedvűek még a hangszereket is kipróbálhatják. Minden lurkó kíváncsi, érdeklődő, nem kell zenesulis folytatásban gondolkodni, egyszerűen csak hagyjuk, hogy „mindent is” megismerjenek, hangszereket, hangzásokat és másfajta muzsikát. A program alatt észrevétlen, játszva tanulnak sok érdekességet, itt bizony nem fognak unatkozni! A Pannon Filharmonikusok Csigaházas muzsikusai várják nem csak az ovisokat, de a szülőket, nagyszülőket is egy jó hangulatú közös zenei programra.

A CSIGAHÁZ-BÉRLET A DÉLUTÁNI SZUNYÁBÓL KORÁN KELŐKNEK, A 15.30-AS PROGRAMOKRA INNEN ELÉRHETŐ!

A HÉTALVÓKNAK SZÓLÓ 17.00 ÓRÁS PROGRAMOK BÉRLETE ITT TALÁLHATÓ!

Most már messzebbre is merészkedsz anyáéktól, igaz? Énekelsz, táncolsz, és mesélni is tudsz. Kimondhatatlan nevű dínókról, tündérhercegnőkről, a dzsurassszikwördről vagy a sztárvárszról, játszol legóval és rajzolsz színes világokat, de talán még nem tudod milyen a hárfa, a hegedű vagy a fuvola. Doboltál már anya lábosán otthon fakanállal, és nyomkodtad apa okostelefonját, de érintetted a finom bőrt a timpanin vagy egy zongora fekete-fehér billentyűit? Nálunk a Kodály Központban mindezt megteheted! A Csigaház sorozaton különböző kamara-formációk más-más hangszereken játszanak, hogy minél többet megismerhess belőlük. És, hogy miért hívjuk Csigaháznak a sorozatot? Megtudod, ha eljössz hozzánk! A Csigaház koncertek ebben az évadban szombati napokon a délutáni szunyából korán kelőknek 15.30 órakor, a hétalvóknak 17.00 órakor lesznek a Kodály Központban.

Forrás: pfz.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére