Jelenlegi hely

A Zsolnay Piknik nyitja a fesztiválszezont!

A zenei, irodalmi és gasztronómiai csemegék egyaránt fontos szerepet kapnak a Zsolnay Pikniken. A fűben heverészés mellett igazi tavaszi zsongás, összesen több mint 70 program várja a családokat május 20-22. között a Zsolnay Negyedben.

A piknikezéshez hangulatos zene társul, időnként irodalmi zamattal. Közös produkcióval érkezik Simon Márton költő, slammer és iamYank. Kollár-Klemencz László Zabolátlan lovaim című lírai dalestjén Farkas Róberttel és Dargay Marcellel lép színpadra, míg a Zongoristatalálkozón a New Orleans blues műfajban, dob kísérettel három zongorista boogie-woogie párbaját hallhatja a közönség.


Beck Zoli és Grecsó Krisztián

Grecsó Krisztián és Beck Zoli Hoztunk valamit magunkból címmel készül egy időutazós, zenés irodalmi pódiumestre. Fellép továbbá az 'I love Swing’ formáció, az Eliza Bliss Band, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, JaMese és a Swing A La Django.


Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Szabi, a pék

Különleges gasztronómiai programok és finomságok járulnak hozzá a piknikhangulathoz. A Chori pan workshopon argentin kolbászos szendvicseket készíthetünk chimichurrival. Pizza workshopot tart Szabi, a pék, ahol megismerhetjük a világhírű nápolyi pizza titkát (belépődíjas program). Aki csak kóstolni szeretne, az is megízlelheti Szabi pizzáját, de a Rolling Grill Circus és a Partisan is gondoskodik a finom falatokról és hűsítő kortyokról.


Sárkányölő Sebestyén előadás

A Bóbita Bábszínház bemutatói mellett a KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös előadásában, Sárkányölő Sebestyén a szegénylegényből lett hős története elevenedik meg a bábszínpadon.

A kézműveskedés szerelmesei kipróbálhatják magukat az „Üssünk egyet” című fémműves workshopon, elmerülhetnek a gyöngyfűzésben vagy részt vehetnek a Buborékbűvölő workshopon.

És még nincs vége a programoknak! Lesz szabadtéri jóga és gyerekjóga, varázslénykeresés, kerekasztal-beszélgetés a Z generációs influencerekről, valamint beleshetünk a kulisszák mögé is: az Amalgam Collection gyárlátogatásán betekintést kaphatunk az autómakett készítés folyamatába, a PTE Művészeti Kara pedig megnyitja az érdeklődők előtt a Festészet és a Szobrászat Tanszék műtermeit.

Premierrel készül a VR Univerzum: a több mint 30 különböző virtuális valóságélmény mellett május 21-től elérhető a VR Pottery, amivel porcelánt készíthetünk a virtuális valóságban (belépődíjas program).

A Zsolnay Pikniken három nagyszabású, jótékonysági projektet indítunk el, amelyekkel az ukrajnai háború áldozatait támogatjuk, az UNICEF Magyarország közreműködésével. Ezek részleteit május 11-ei sajtótájékoztatónkon ismertetjük.

Belépődíjas koncertek:

Az ország egyik legnépszerűbb színésznője énekesként is bemutatkozik május 20-án! Az Ónodi Eszter & The Open Pub zenéje a sanzonok, a hazai alter és a jazzy popzene határai között mozog; a szövegek többségét Karafiáth Orsolya költő jegyzi.
Fiatalok, menők és őrülten tehetségesek: Deva, Belau és Saya Noé triplakoncertje május 21-én nemcsak a Z generációt szólítja meg, hanem a műkedvelőket is, ugyanis a koncertet egy live act és egy pop-up kiállítás kíséri.
A zárónapon a legnagyobb magyar slágerek jazz-feldolgozásaival érkezik a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann.

Az Ukrajnából érkező menekültek az esti koncerteken ingyen vehetnek részt.

Részletek: https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/zsolnay-piknik

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére