Jelenlegi hely

Baranya Megyei Kormányhivatal Családtámogatási Osztály - Pécs

Cím: 7623 Pécs, Mártírok útja 12.
Telefon: 72/512-080
Email: csaladtamogatas@baranya.gov.hu

2015. április 1-től  eljár a családi pótlékkal, a gyermeknevelést segítő ellátással (korábban gyermekgondozási segély), a gyermeknevelési támogatással, az anyasági támogatással, a nagycsaládosok földgázár-kedvezményével és a fogyatékossági támogatással  kapcsolatban (Korábban a Magyar Államkincstárnál intézhettük ezeket az ügyeket.). 2016. április 1-től a Szigető útról a Mártírok útja 12. szám alá költözött.

Ügyfélfogadás:

Hétfő 8:00-17:00
Kedd 8:00-13:00
Szerda 8:00-13:00
Csütörtök 8:00-13:00
Péntek 8:00-12:00

2015. április 1-től a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságaitól a fővárosi és megyei kormányhivatalok hatáskörébe került a családtámogatási és lakáscélú állami támogatásokkal összefüggő feladatok ellátása.

Ettől az időponttól kezdve a kormányhivatalok járnak el a családi pótlékkal, a gyermekgondozási segéllyel, a gyermeknevelési támogatással és az anyasági támogatással kapcsolatban. A kormányhivatalokhoz kerül át a fogyatékossági támogatáshoz, a kereset-kiegészítéshez, valamint az energiaár-támogatáshoz tartozó ügyintézés is.

A családtámogatással összefüggő kérelmeket ezután nem csak a megyeszékhelyen, hanem a lakóhelyhez közel, a járási hivataloknál, a kormányablakokban és a települési ügysegédeknél is be lehet nyújtani.

Forrás és bővebb információ: www.kormanyhivatal.hu

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.
Ugrás az oldal tetejére