Jelenlegi hely

Otthonról vállalkozó anyák - MOMents 365

Te hogyan vállalkozol otthonról? Ezt akarta megmutatni Szabó Ági fotós, aki idén áprilisban tett közzé egy felhívást a legnagyobb közösségi portál egyik női vállalkozói csoportjában. A leggyorsabban válaszoló 30 vállalkozó anya lett a befutó: ők alkotják a mai napig a MOMents 365 jelenlegi csapatát.

Miközben Ági az országot járta két éves Barnabás fiával, hogy saját környezetében mutassa meg a kisgyerekek mellől vállalkozó anyákat, a csoport gyorsan formálódott közösséggé. Kiderült, hogy milyen nagy az igény arra, hogy az anyák megoszthassák a vállalkozással járó nehézségeket, feltehessék kérdéseiket és szakmai tudásuk szerint segítsék egymást. Az anyák vállalták, hogy őszintén megírják történetüket, azt, hogy kinek hogyan változott az élete a gyerekek születése után és miért döntöttek úgy, hogy már nem tudnak, vagy nem akarnak többé visszamenni a régi munkahelyükre dolgozni és vállalkozásba kezdenek.

A helyszíni portrékat stúdiófotózás követte, itt az anyák olyan szavakat írtak magukra, amit nekik a vállalkozás jelent. Pl: Szabadság, jól csinálom, újra lendületben, sokféle vagyok, meg tudom csinálni, szerencsés vagyok, jó úton járok, nincs lehetetlen.

Közel 6000 fotó, 206 fotózással vagy utómunkával eltöltött nap, 30 vállalkozónő, 50 gyerek. Számokban ez a MOMents 365 fotóprojekt. Szabó Ági fotósnak azonban sokkal több:  

"Az elmúlt fél év nagyon intenzív volt, de minden perce megérte, mert olyan szoros közösség, barátságok, üzleti kapcsolatok születtek, amit érdemes továbbvinni és mások számára is elérhetővé tenni. Mint fotóprojekt, egy ideig nem folytatódik a MOMents, de a közösségünkbe mostantól pályázat útján lehet jelentkezni. Szeretnénk ezzel sokak számára, akár egyszer 365 vállalkozó anya számára megadni azokat az élményeket, amit mi ebből nyertünk: a női közösségek erejét, az együttműködések, a magunkba és egymásba vetett hit hegyeket megmozgatni képes erejét."

Fotó: Szabó Ági

A MOMents365 igazi közösséggé nőtte ki magát. Az elmúlt fél évben nagyon sok pozitív visszajelzést kapott a kezdeményzés és kiderült: milyen nagy igény van arra, hogy a vállalkozónők összefogjanak és segítsék egymást. Segíthetnek a személyes történetek és sok vállalkozó anyának szüksége van olyan helyre, ahol megoszthatja tapasztalatait, kapcsolatokat építhet, hogy még több üzleti együttműködés alakulhasson ki. Ezért a MOMents szélesre tárta a kapukat: vár minden olyan anyát,  aki vállalkozik, egyedi terméket/szolgáltatást hoz létre, és szeretne a MOMents365 tagjaként közreműködni a csoport céljainak előmozdításában. Az új tagok története is felkerül a MOMents 365 holnapjára, használhatják a csoporton belül működő szívességbankot, részt vehetnek a kapcsolatépítő találkozókon és védjegyként használhatják a MOMents 365 jelzést, ami azt mutatja, hogy a szolgáltatás vagy termék vállalkozó anya ötlete/keze munkája.

A nagy dobás: saját iroda!

A nemzetközi Clusterhaus proworking hálózat budapesti irodája felajánlott a vállalkozó anyáknak egy saját, ingyen igénybe vehető közösségi irodát. A hely nagy segítség a kezdő vállalkozásoknak, amit tárgyalásokhoz vagy napi szintű munkához is használhatnak. A mozgalom tagjai itt gyermekbarát irodát rendeztek be maguknak, amelyet megosztanak az csatlakozó vállalkozó anyákkal.

Fotó: Jánossy Noémi

A MOMents365 tagjai a következő fél évben tesztelik, hogy az anyák hogyan tudnak dolgozni kisgyermekeik társaságában, mekkora eredménye lesz az ilyen jellegű kapcsolatépítésnek és mindez milyen üzleti eredményeket hoz. Lehetőség van arra, hogy egy anya gyermeke nélkül vegye igénybe az irodát, de nem zárkózik el attól a lehetőségtől sem, hogy tárgyalópartnere kisgyermekével együtt érkezzen hozzá megbeszélésre. Bizonyos helyzetekben a gyermekfelügyelet is megoldott, azaz önkéntes segítők foglalkoznak a gyermekkel, míg ugyanazon a helyszínen az anya, anyák tárgyalnak vagy dolgoznak. Az irodát a Clusterhaus vezetője: Asztalos Dávid ajánlotta fel, aki maga is kisgyermekes apa és felesége otthonról vállalkozik.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
3 laktató leves akár 30 perc alatt?

3 laktató leves akár 30 perc alatt?

Több kardinális problémával szembesülhet napi szinten egy anyuka, ha a "mit együnk ma?" téma kerül szóba. Az első a „gyorsan valami meleget, laktatót” kérdése. A másik inkább a tálaláskor merül fel: a „már megint ez van? Tegnap is ezt ettük!” – felháborodott gyermekhangon szinkronizálva. Erre a két kérdéskörre alakult ki nálunk ez a „3az1ben” megoldás.
Ugrás az oldal tetejére