Jelenlegi hely

Magyarkert, ahol 1 lépés 1 km - egy különleges családi kirándulási helyszín

Magyarországon számtalan olyan hely van, amit vétek lenne nem megnézni, most egy ilyen különleges helyet mutatunk be, ahová családdal, akár pici gyermekekkel is érdemes ellátogatni. 

Kecskeméthez közel, Jakabszálláson található a Magyarkert, vagyis a Mini-Magyarország, amely egy 93.000 négyzetméteres 3200 db növénygyűjteményes botanikus kert, alkotóművészi találkozóhely, öko családi kikapcsolódás békés helyszíne.

Ahol 1 lépés 1 km

Amit láthatunk a Magyarkertben az Magyarország kicsinyített víz- és domborzati térképe, ahol a Dunában, a Tiszában, a Körösökben ugyanúgy folyik a víz, mint a valóságban, méretarányában ezerszeres kicsinyítésben, ami azt jelenti, hogy 1 lépés 1 km-nek felel meg, sétánk közben akár lehet gyakorolni a gyerekekkel a mértékegységeket is!

Pár lépésnyire az egész ország

Tartalmasan úgy lehet jól körbejárni az élő terepasztal öko parkot, hogy mindent lássatok, ha a Nyárfa kilátónál kezdtek (bejárat mellet), majd Balaton, Velencei-tó, Budapest, Tokaj, Tanyaház, játszótér, állatsimogató és úgy fel a dombra. A bordó színű növényzet körben végig a határvonalat jelenti, a pénztárnál, ahogy bemegyünk Horvátországban vagyunk, és a Drávát átlépve lépünk be Magyarországra.

Zöldellő bokrokkal a magasabb egységeket emelik ki, a bejárattól szemben van a Mecsek, jobb kéz felől Villány, balkéz felől a Balaton, Budapestnél zászlókat lehet látni lobogni, a tanyaház Lakitelek és környéke, kicsit lentebb pedig a Tisza-tó van. Van játszótér és egy kis akadálypálya is a Romániai határ mellett és nem messze van tőle az állatsimogató. Mi amikor ott voltunk az állatsimogatóban csak a nyuszik voltak bent, mert a birkák szabadon voltak és a póniló is szabadon legelészett a gyerekek nagy örömére, hiszen így kedvükre lehetett simogatni. Nyugodtan meg lehet simogatni minden állatot, hiszen „kézbarát” minden lakója a Magyarkertnek.

A szánkózó dombra érdemes felmenni, mert onnan be lehet látni az egész parkot vagyis térképet, és gyönyörű képeket lehet készíteni, télen itt lehet szánkózni. Ha lesz hó idén, mi biztosan kipróbáljuk majd azt is!

Pár perc és Kecskemétről Pécsre jutsz

Földbe süllyesztett településtáblák segítenek eligazodni a helyszíneken, Magyarországon 3165 település van, amiből 1100 település tábla már bekerült a helyére, lehet keresgélnetek a saját helységeitek tábláit. A gyerekeknek ez egy nagyon izgalmas feladat volt, hogy beazonosítsák, mikor hol járunk. Itt akár 5 perc alatt is eljuthattok, Szombathelyről Debrecenbe, vagy Kecskemétről Pécsre, érdemes felkeresni a belföldi nyaralások helyszíneit is, és a gyerekekkel kicsit visszaemlékezni azokra az eltöltött csodás kirándulásokra.

De a parkban a gyerekek sok mindennel játszhatnak még, van élő csocsó, vannak dobálós játékok, nyáron egy pancsolós strandpart – érdemes erre készülni a ruházattal, de a legélvezetesebb az tuti, hogy a folyók átugrása lesz. Az erdő mellett pedig egy tanösvény található. A Magyarkert tényleg kellemes kikapcsolódást nyújt gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, tanösvénye pedig igazi kuriózum.

Különlegesség, hogy vannak Jurta sátrak, ahol ott lehet aludni, emeletes ágyakkal berendezve, ottalvós és napközis táborokat is szerveznek a gyerekeknek, ráadásul nagyon kedvező árakon, de szuper célpont lehet az osztálykirándulások helyszínének is, hiszen rengeteg izgalmas programmal színesítik meg a gyerekek kirándulását. Természetesen a kert egyik legszebb pontja a Tanya ház, amit szintén ki lehet bérelni ha jól tudom családi kirándulás esetén.


A bizonyíték, hogy rólunk sosincs egy normális kép sem

Ez egy tényleg olyan hely, ahol mindenki jól érezheti magát, szabadon körbejárhatja pár óra alatt egész Magyarország területét, hallgathatja a madárcsicsergést, a tücskök-bogarak hangját, egyszerűen pihentető és feltöltő kirándulásban lesz részetek.

Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére