Jelenlegi hely

Baranya Vármegyei Szc Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola

Cím: 7623 Pécs, Rét u. 41-43.
Tel.: +36 72/517-880, +36 70 399-2823


Email: titkarsag@angsterpecs.hu

Web: https://angsterpecs.hu/
Igazgató: Rácz Antal


Iskolánk – mint a régió legrégibb szakoktatási intézménye – komoly múltra tekint vissza a szakképzés terén.

Az ágazati alapképzéssel rugalmasabbá vált a tanulni kívánt szakma kiválasztása is: csak az ágazati alapok megismerését követően kell eldönteni, hogy milyen konkrét szakmát szeretnének elsajátítani a diákok.

Iskolánk a gépészet, a specializált gép- és járműgyártás, az elektronika és elektrotechnika, és a kreatív ágazatokon belül kínál továbbtanulási lehetőséget az általános iskolából érkezőknek és felnőtteknek egyaránt.

A hozzánk jelentkezők különféle képzéstípusok közül választhatnak.  A technikum egyesíti a gimnázium és a szakképzés előnyeit. Elvégzése után a tanuló egyszerre kapja kézbe az érettségi bizonyítványt és a technikusi oklevelet, a szakma megszerzése mellett lehetősége lesz a felsőoktatásban való továbbtanulásra is. A szakképző iskola a mesterembereket képzi. A szakma megszerzése után a ráépülő, specializáló szakmai képzéseknek köszönhetően számos lehetőség közül választhatnak azok, akik magasabb szintre szeretnék emelni szakmai ismereteiket. Vagyis egy jó szakma ugyanúgy lehetséges karrierutat jelent, mint egy diploma. A Dobbantó program a 15. életévüket betöltött, általános iskolai végzettséggel nem rendelkezőknek biztosít lehetőséget a felzárkózásra és a műhelyiskolába való továbblépésre. A műhelyiskolába nem csak a Dobbantó programból érkezők jelentkezhetnek, hanem bárki, aki csak alapfokú végzettséggel rendelkezik és elmúlt 16 éves. A kifejezetten gyakorlatorientált képzés tanműhelyben vagy munkahelyi körülmények között zajlik, mentortanár támogatása mellett és részszakképesítés megszerzésére ad lehetőséget. Az orientációs osztályunkba várjuk mindazokat, akik nem tudják eldönteni, hogy mit is szeretnének tanulni a nyolcadik osztály elvégzése után és azokat is, akiket a továbbtanulás szempontjából fontos kompetenciák hiánya akadályoz meg az előbbre jutásban. Nekik pályaorientációs foglalkozásokkal, egyéni fejlesztéssel segítünk, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb képzést.

Az iskola feladata ma már nemcsak az ismeret átadása, hanem legalább ennyire fontos a diákok felkészítése az élethosszig tartó tanulásra. E kettős cél megvalósulása érdekében a klasszikus pedagógiából megőrizzük mindazt, amit sok év tapasztalata alapján eredményesnek tartunk, de nyitottak vagyunk az újra: a kompetenciaalapú oktatás módszerei is beépültek eszköztárunkba.
Oktatóink munkáját dicséri, hogy tanulóink évről évre sikeresen szerepelnek szakmai tanulmányi versenyeken.

2011-ben nyertük el a Diszlexiás-barát iskola címet. Fontosnak tartjuk a tanulási nehézségekkel küzdő diákok támogatását, felzárkóztatását. Számukra egyéni fejlesztést biztosítunk. Sajátos nevelési igényű tanulóinkkal gyógypedagógiai végzettséggel rendelkező fejlesztő pedagógusok foglalkoznak.

Intézményünk három telephelyen működik. A Rét utcai központi épületben a technikumi és szakképző iskolai képzésben részt vevők szakmai elméleti és közismereti oktatása zajlik. Ebben az épületben kapott helyet a tanulmányi osztály, az orvosi rendelő és a könyvtár.

A Petőfi utcai épületben működik iskolánk szakiskolai képzése, ahol a tanulásban akadályozottak sajátíthatnak el piacképes részszakmákat, valamint a Dobbantó programnak, a műhelyiskolai és az orientációs képzéseknek a Petőfi utcai épületünk ad otthont. Itt található az iskola tornacsarnoka is. A gyakorlati oktatás duális képzőhelyeken, illetve a Martyn Ferenc utcai Tanműhelyünkben valósul meg.

 

A 2024/25-ös tanévben induló képzésekről bővebben ITT és ITT olvashattok.

    - Gépjármű-mechatronikai technikus (5 éves képzés) 3201
    - Könnyűipari technikus (5 éves képzés) 3217
    - CNC programozó (4 éves képzés) 3202
    - Gépi és CNC forgácsoló (3 éves képzés) 3203
    - Ipari gépész (3 éves képzés) 3204
    - Hegesztő (3 éves képzés) 3205
    - Karosszérialakatos (3 éves képzés) 3206
    - Járműfényező (3 éves képzés) 3207
    - Gépjármű-mechatronikus (3 éves képzés) 3208
    - Fémszerkezetfelület-bevonó (3 éves képzés) 3209
    - Divatszabó (női szabó) (3 éves képzés) 3210
    - Villanyszerelő (3 éves képzés) 3211
    - ORIENTÁCIÓS OSZTÁLY (1 ÉVES KÉPZÉS) 3212
    - Számítógépes adatrögzítő (2 éves képzés) 3213
    - Szakácssegéd (2 éves képzés) 3214
    - Szobafestő (2 éves képzés) 3215
    - Lakástextil-készítő (2 éves képzés) 3216

forrás: angsterpecs.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival. Akár ezt is beszerezheted 35% kedvezménnyel, ha tagja vagy a Pécsimami VIP Klubnak. 
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére