Jelenlegi hely

Veszélyes játékok forgalmazását tiltotta meg a fogyasztóvédelmi hatóság

A gyermekeknek készült járművek több, mint fele nem biztonságos az NFH szerint.

Nem biztonságos rollereket, gyerek tricikliket és lábbal hajtható kisautókat talált vizsgálatai során a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), a veszélyes termékek forgalmazását megtiltották.

A hatóság szerdai tájékoztatása szerint a szakemberek összesen 22 féle rollert, triciklit, játék gördeszkát és lábbal hajtható kisautót vizsgáltak, és 12 termékről állapították meg, hogy nem biztonságos.

A vizsgált rollerek közül többnél nem volt megfelelő az első kerék átmérője, illetve a kormánymarkolat kialakítása, ami veszélyezteti a stabilitást. Találtak olyan játékrollert, amelynek vázán éles élek és hegyes hegesztési varratok voltak.

A közlemény szerint a kifogásolt triciklik a stabilitás-vizsgálatoknál buktak el. Azok a termékek, amelyeket ki kell vonni a forgalomból, a vizsgálat szerint túl könnyen borulhatnak fel. Ezeknél a játékoknál is találtak a szakemberek veszélyes éleket, hegyes végződéseket, és olyan réseket, ahová a gyerekek ujja könnyen beszorulhat. Ugyanez volt a hibája az egyik vizsgált játékautónak is, amelybe a gyerekek ujja könnyen becsípődhet.

A vizsgált játék gördeszkák mind teljesítették a szabvány követelményeit - közölte az NFH.

A termékek visszahívásáról a területileg illetékes kormányhivatalok intézkednek. Mivel minden második termék fennakadt az ellenőrzésen, a vizsgálatokat folytatni fogják - tájékoztatott a fogyasztóvédelmi hatóság.

A vizsgált termékek listája megtalálható az NFH honlapján.

 

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Ugrás az oldal tetejére