Jelenlegi hely

26. számú pályázat - Rumini Földgömb mozgó Szélkirálynővel - Szigeti József Utcai Általános Iskola 2.b osztály, Budapest ( Északpestimami)

Közösen kezdtük olvasni a könyvet a művészeti óráinkon. Azt is elmesélték nekünk, hogy a könyvvel kapcsolatosan mindenféle érdekes, kreatív dolgot fogunk készíteni. Nagyon izgatott volt a csapat.

A tanító nénink készített például olvasónaplót. Minden fejezethez kapcsolódott sok-sok izgalmas, változatos feladat. Ezeket a lapokat egy füzetbe ragasztottuk. Mire kiolvastuk a könyvet, egy szép, színes füzetünk lett, amit bármikor fellapozhatunk újra.

Elkészítette például mindenki tojástartóból a sárkányt. Sok különböző ijesztő, vagy inkább csak mulatságos alkotás született.

Életre hívtuk a főszereplőket is. Némelyiket papírból, némelyiket fonálból. Azért készítettünk ennyi mindent, mert a végén megalkottuk a könyv térképe szerint azt a világot a tengerekkel, a szigetekkel, ahol Ruminiék kalandjai játszódtak. Ehhez pedig a legjobb alkotásokat szerettük volna kiválasztani.

Az volt az elképzelésünk, hogy papírmaséból kialakítunk egy földgömbhöz hasonló dolgot, és ezt népesítjük be a könyv helyszíneivel. Először a megszáradt gömbünket közösen kékre festettük. Nagyon élveztük a munkát, mert már sejtettük, hogy az ötlet jó volt és nagyon vártuk már a végeredményt.

Olyan apróságokra is gondoltunk, hogy a különböző szigeteknek, földrészeknek megfelelő zászlót készítsünk. A szigeteket hungarocellből és tojástartóból formáztuk meg, majd kifestettük.

A szigetekre még fákat is készítettünk, ügyeltünk arra is, hogy a Ragacs- tenger fekete legyen.

A különböző szárazföldekre még homokot is szórtunk, hogy élethűbb legyen. A szélkirálynőt pedig zsugorfóliából készítettük el. A gömbünkön vágtunk egy rést. Ebbe a résbe csúsztattuk a hajó alját. A rést úgy vágtuk ki a tanító néni segítségével, hogy a Szélkirálynő a könyv cselekménye szerint körbe tudja hajózni a helyszíneket.

És két hónapi olvasás, izgalmas kaland és lelkes munka után megszületett a végeredmény, aminek mindenki nagyon örült!

A Szigeti József Utcai Általános Iskola 2.b osztályos tanulói és a tanító nénik: László Dénesné és Rácz Zita.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Gyorsan elkészíthető, finom, egészséges házi készítésű nassolnivalók zabpehelyből. Íme a kedvenc receptjeim!
Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Szeretném megkönnyíteni az iskolakezdést a szülők részére. Ha a gyermek háromszori étkezést kap az iskolában, az anyukák nagy része, akkor is aggódik: „eszik-e eleget?” „szereti-e, amit bent kap?” „megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jut-e?” És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a mai gyermekek nagy része nem rajong az egészséges ételekért. Íme néhány hasznos tipp, hogy könnyebb legyen!
Ugrás az oldal tetejére