Jelenlegi hely

37. számú pályázat - Olvasónapló és projektzáró nap - Móra Ferenc ÁMK, 2. a osztálya - Mórahalom (Szegedimami)

Móra Ferenc ÁMK, 2. a osztálya - Mórahalom

Osztályfőnök: Sáricz Nóra
 
Első osztályos korunk óta minden tanítási napot egy kedvcsináló, motiváló mesével kezdtünk. Az elmúlt egy hónapban a meséket felváltotta a Rumini.  A közös olvasás mellett azért döntöttünk, mivel még 2. osztályosak vagyunk, s nem mindenki ért el az értő olvasás azon szintjére, hogy önállóan is el tudjon olvasni egy ilyen terjedelmű könyvet. Minden napra egy fejezet jutott, melyet közösen átbeszéltünk, s melyhez minden nap rajzos olvasónaplót készítettünk. Az olvasónapló egyes oldalait a mellékelt képek közt is láthatják. A könyvet egy projektzáró foglalkozással koronáztuk meg. Kooperatív csoportmunkával egy játékos délelőttöt töltöttünk el a gyerekekkel, amelyhez a feladatokat a szülők készítették el.  A gyerekek nagyon élvezték a regény eseménydús cselekményszálát. Élvezettel vetették bele magukat a hajózás rejtelmeibe, és szinte az egerekkel együtt élték át a kalandokat.
 
Köszönjük az elmúlt egy hónap kalandjait Berg Juditnak, a szerzőnek, valamint az osztályban tanulók szüleinek, különösen Zentainé Kollár Andreának, aki felhívta a figyelmünket a pályázatra, s nagy segítséggel volt a feladatsor összeállításában, létrehozásában.
 
1 pont, 1 mérföld, így jut célba a mi hajónk

A csapatok készen állnak

Aktuális pontállás

Ilyen a jó csapatmunka!

Fúú, de sok részletből áll.

Sose leszünk kész!

Teljes takarásban, nehogy más is megtudja a helyes választ.

Igaz-hamis játék.

Már nincs sok hátra!

Kész!

Milyen tisztségeket lehet betölteni a hajón.

Feladatsor és javítókulcs - A képekre kattintva a teljes feladatsor és a javítókulcs is megtekinthető!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Így készíts emlékezetes őszi képeket a gyerekeidről! Tippek egy fotóstól

Így készíts tökéletes őszi képeket a gyerekeidről! Tippek egy fotóstól

Családi fotósként az ősz az egyik legszebb évszak számomra. Amíg nem kezdtem el fotózni, nem is figyeltem fel a természet csodás színekben pompázó átalakulására. Persze fotósként az a pénzkeresetem, hogy a családok engem válasszanak, de tudom, hogy nem mindenki engedheti meg magának a fotóst, és van olyan is, hogy épp egy kis délutáni sétánk alatt, vagy a hétvégén csak véletlenül meglátunk egy szuper helyszínt, csodás fényekkel, és színekkel. Na akkor elő a mobilt a gyönyörű pillanatok megörökítésére.
Ingyenes látásvizsgálatok 300 helyen az országban október folyamán

Ingyenes látásvizsgálatok 300 helyen az országban október folyamán

Ingyenes látásellenőrzés, szaktanácsadás, nyereményjáték és szemüveg-ellenőrzés is jár októberben, a Látás hónapja alkalmából a megjelölt optikákban. Gondolnád, hogy a szemüveg mellett az étkezésünk vagy néhány szabály is segíthet a szemünk javulásában?
Új Rumini kötetek- nem csak rajongóknak!

Rumini sokak kedvence: mutatjuk a sorozat részeit!

Nem kérdés, hogy a nagyovis és kisiskolás korosztály körében az egyik legnépszerűbb olvasnivaló a Rumini. Van, aki már önállóan olvassa, van, aki esti meseként hallgatja a tengerész egér izgalmas kalandjait. Sőt van, aki így is, úgy is! :) 
Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ugrás az oldal tetejére