Jelenlegi hely

Ti mit csináltok a kupakokkal?

Ti mit csináltok az összegyűlt kupakokkal?

Akár gyógyulásra szánjátok, akár nyerni szeretnétek az osztállyal, ovis csoporttal, érdemes néhány adatot tudni ezzel kapcsolatban:

Legtöbbünknek ez csak egy műanyag kupak, aminek az anyaga kb 200HUF/kg-os áron kapható újonnan, és miután kiittad, kiöntötted, laposra tapostad a flakonokat, a használt kupakokat külön átlag 30-40HUF/kg-ért leadhatod.

Rengeteg szívfacsaró felhívást látni mostanában, hogy gyűjtünk X-nek, Y-nak ilyen-olyan műtétre. Az átlag összeg 2 millió forint körül van, kezelési és utazási költséggel együtt. Mert pl. a legolcsóbb őssejtkezelés Kijevben van, és nem egy alkalom kell legtöbbször...
(index.hu)

Tehát adott a cél: 2 milliót összeszedni. De mégis hogyan? Hány kupak az?

Számoljunk egy 50 forintos felvásárlási árral (ez a Praktikeres gyűjtéshez áll a legközelebb), kilónként (egy kupak 3 g körül van):

2.000.000 : 50 = 40.000 kg

Tehát 40 tonna kupakot kell összekaparni. 

Egy kupak 3 gramm körül van, vagyis:

(40.000 * 1000) / 3 = 13.333.334 db

Ha már 67000 ember beszáll 200 kupakkal fejenként, össze is jön.

Ha megnézzük Budapest kerületeinek lakosságát, láthatjuk, hogy Budapest háromnegyede ezzel a 200 kupak/fős mértékkel könnyedén összegyűjthetné azt a 2 millió forintnyi kupakot.

Az országban működő műanyagfeldolgozó üzemek a PO vagy PP műanyag kupakokat feldolgozásra megveszik, melyekből újrafelhasznált műanyag használati tárgyakat készítitenek. A műanyagot átválogatva, kilóra veszik át, lemossák, megőrlik, és olvasztás után új alakot nyerve kerülnek a boltok polcaira,  pl. gombatároló tálca formájában forrás és további hasznos információ: www.kupakgyujtes.hu

Kinek is gyűjtünk? Ha nem bízol ezekben a mende-mondákban, és inkább leadod újrahasznosításra, akkor ajánlom figyelmedbe az egyik felvásárlót: www.holofon.hu , de lehet, hogy itt helyben/közelben is találsz - ezt írd meg nekünk...

Ha összefogtok az ovik, iskolák szüleivel, pedagógusaival, és november  30-ig összegyűjtitek a kupakokat, még nyerhettek is vele: sőt: felvásárolják az összegyűlt kupakokat!
Részletek: www.kupakverseny.hu

Ti hová gyűjtitek?

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Ugrás az oldal tetejére