Hozzávalók:
270 gr diawellness zero-6 lisztkeverék
10 gr kókuszreszelék
4 egész tojás
4,5 dl kókusztej
kb. 2-3 dl víz
édesítő és csipet só
1 db nagyobb alma
kókuszolaj a sütéshez
250 gr zsírszegény túró/ vagy tofu
2 púpozott ek. zsírszegény kakaópor
cukormentes lekvár
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel, az édesítőszerrel és a csipet sóval. Majd beleütünk 4 tojást és hozzáadjuk a kókusztej felét. Fakanállal jól összedolgozzuk, miközben folyamatosan adagoljuk a maradék kókusztejet és vizet. Amikor a palacsintatésztánál sűrűbb, de folyós masszát kapunk belereszeljük a héjától megszabadított almát.
Egy teflon bevonatú palacsinta sütőt jól felmelegítünk, majd kókuszolajjal bővel meglocsolunk. A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk úgy, hogy pár percre lefedjük. Akkor tudjuk megfordítani, ha az egyik oldala már jól megsült.
Egymásra rétegezzük úgy, hogy közben megtöltjük.
Én felesben töltöttem, az egyik fele kakaós volt a másik túrós-lekváros:
- zsírszegény kakaóport édesítővel és kevés vízzel krémesre keverünk
- túrót villával jól összetörjük és kevés vízzel kikeverjük, majd édesítjük.
Az egész rakott palacsinta (töltve) tartalmaz:
Szénhidrát: 58 gr
Zsír: 80 gr
Fehérje: 141 gr
Nyolc egyenlő részre vágva egy darab tartalmaz:
Szénhidrát: 7,25 gr
Zsír: 10 gr
Fehérje: 17,6 gr
Kaczur Beatrix
Személyi edző és táplálkozási tanácsadó