Jelenlegi hely

Pécs City Karnevál 2015.09.20. - gyerekprogramok

Ingyenes gyerekprogramokkal is készülnek a Pécs City Karnevál szervezői! Az egyedülálló jelmezes felvonulós fesztivál utolsó napján, szeptember 20-án, vasárnap a Zsolnay Negyed három helyszínén is változatos foglalkozásokkal készülnek a Családi Napra. Lesz Gyermekkarnevál, emellett koncertek, ügyességi és kalandjátékok, sportprogramok és táncházak színesítik az eseményt.

Egy év kihagyás után újult erővel, ráadásul háromnaposra gyarapodva az Örökség Fesztivál – Pécsi Napok nyitóhétvégéjén szervezik meg a Pécs City Karnevált. A sokszínű zenei programmal, színes karneváli felvonulással megtűzdelt esemény zárónapja, szeptember 20-a a családosoknak is kedvez, hiszen a szervezők változatos gyerekprogramokkal - koncertekkel, gyerekfelvonulással, ügyességi játékokkal és egész nap elérhető foglalkozásokkal - várják a gyerekeket a Zsolnay Kulturális Negyedbe. 

Vasárnap három helyszínen is zajlanak majd a gyermekprogramok. A Made in Pécs fesztivál színpadon 11 órakor kezdődik Ruttkai Bori Sárkányjárgány koncertje, majd déltől innét indul a nagyok példáját követve a 20 perces karneváli Gyerekfelvonulás, ahová parádés ruhákban, kedvenc jelmezekben várják a legkisebbeket. A helyszínen lesz arcfestés is. Fél háromtól négyig a Bohócbrigád szórakoztat, majd 16 órától 17-ig az Ecc Pecc csapata.

A Ginkgo téren délelőtt 10 órától este 6 óráig foglalkozásokra várják a gyerekeket. A Good Times Mókagyár bátorság- és ügyességpróbával szeretné izgalmassá tenni a napot. Lesz Slack line (hevedertánc), kötélpálya, célba lövés, kötélhúzás, váltóverseny, de karneváli animációs film készítésére is nyílik lehetőség.

Ugyanitt az Esélyek Házában Pihenő Liget és Baba-Mama Sarok várja az érdeklődőket, lesz Élőkönyvtár és részt lehet venni az Esélykikötő kalandjátékában, ahol a gyerekek útlevelükkel végigjárhatják a kikötő bárkáit és különböző izgalmas tevékenységet próbálhatnak ki, bátorságuk elismeréseként pedig sok-sok ajándék vár rájuk. A zenét kedvelők örömére lesz hangszerkészítés, de sportprogramokkal, kvíz és társas-játékokkal, kreatív foglalkozásokkal is szeretnék feldobni a látogatók napját a szervezők.

Mosolyországban rengeteg játékkal készülnek, picur- és ovis foglalkoztatóval, kreatív, kézügyességet, memóriát fejlesztő játékokkal várják a szórakozni vágyó gyerekeket. A kedvencek sem maradhatnak el, lesz trambulin, arcfestés, csillámtetkó és homokkép készítés. Népi kipakolmány címmel falusi elfoglaltságokban merülhetnek el a gyerekek. Lesz macskabál-kukoricázás, kalapálás, vésegetés, farigcsálás, dalolászás.

A Laborban 15 órától 17 óráig a Hanga Banda Magyar Táncház várja a gyerekeket, majd 17 órától 18-óráig gyerek táncházat szerveznek.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

A részletes program megtalálható a Pécs City Karnevál Facebook-oldalán.

A részvétel ingyenes, bárki csatlakozhat!

Azok között pedig, akik a jelmezes felvonulásra a www.pecscitykarneval.hu oldalon csapattal regisztrálnak, különböző kategóriákban díjakat osztanak ki.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Ugrás az oldal tetejére