Jelenlegi hely

Pécs City Karnevál 2015.09.20. - gyerekprogramok

Ingyenes gyerekprogramokkal is készülnek a Pécs City Karnevál szervezői! Az egyedülálló jelmezes felvonulós fesztivál utolsó napján, szeptember 20-án, vasárnap a Zsolnay Negyed három helyszínén is változatos foglalkozásokkal készülnek a Családi Napra. Lesz Gyermekkarnevál, emellett koncertek, ügyességi és kalandjátékok, sportprogramok és táncházak színesítik az eseményt.

Egy év kihagyás után újult erővel, ráadásul háromnaposra gyarapodva az Örökség Fesztivál – Pécsi Napok nyitóhétvégéjén szervezik meg a Pécs City Karnevált. A sokszínű zenei programmal, színes karneváli felvonulással megtűzdelt esemény zárónapja, szeptember 20-a a családosoknak is kedvez, hiszen a szervezők változatos gyerekprogramokkal - koncertekkel, gyerekfelvonulással, ügyességi játékokkal és egész nap elérhető foglalkozásokkal - várják a gyerekeket a Zsolnay Kulturális Negyedbe. 

Vasárnap három helyszínen is zajlanak majd a gyermekprogramok. A Made in Pécs fesztivál színpadon 11 órakor kezdődik Ruttkai Bori Sárkányjárgány koncertje, majd déltől innét indul a nagyok példáját követve a 20 perces karneváli Gyerekfelvonulás, ahová parádés ruhákban, kedvenc jelmezekben várják a legkisebbeket. A helyszínen lesz arcfestés is. Fél háromtól négyig a Bohócbrigád szórakoztat, majd 16 órától 17-ig az Ecc Pecc csapata.

A Ginkgo téren délelőtt 10 órától este 6 óráig foglalkozásokra várják a gyerekeket. A Good Times Mókagyár bátorság- és ügyességpróbával szeretné izgalmassá tenni a napot. Lesz Slack line (hevedertánc), kötélpálya, célba lövés, kötélhúzás, váltóverseny, de karneváli animációs film készítésére is nyílik lehetőség.

Ugyanitt az Esélyek Házában Pihenő Liget és Baba-Mama Sarok várja az érdeklődőket, lesz Élőkönyvtár és részt lehet venni az Esélykikötő kalandjátékában, ahol a gyerekek útlevelükkel végigjárhatják a kikötő bárkáit és különböző izgalmas tevékenységet próbálhatnak ki, bátorságuk elismeréseként pedig sok-sok ajándék vár rájuk. A zenét kedvelők örömére lesz hangszerkészítés, de sportprogramokkal, kvíz és társas-játékokkal, kreatív foglalkozásokkal is szeretnék feldobni a látogatók napját a szervezők.

Mosolyországban rengeteg játékkal készülnek, picur- és ovis foglalkoztatóval, kreatív, kézügyességet, memóriát fejlesztő játékokkal várják a szórakozni vágyó gyerekeket. A kedvencek sem maradhatnak el, lesz trambulin, arcfestés, csillámtetkó és homokkép készítés. Népi kipakolmány címmel falusi elfoglaltságokban merülhetnek el a gyerekek. Lesz macskabál-kukoricázás, kalapálás, vésegetés, farigcsálás, dalolászás.

A Laborban 15 órától 17 óráig a Hanga Banda Magyar Táncház várja a gyerekeket, majd 17 órától 18-óráig gyerek táncházat szerveznek.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

A részletes program megtalálható a Pécs City Karnevál Facebook-oldalán.

A részvétel ingyenes, bárki csatlakozhat!

Azok között pedig, akik a jelmezes felvonulásra a www.pecscitykarneval.hu oldalon csapattal regisztrálnak, különböző kategóriákban díjakat osztanak ki.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Ugrás az oldal tetejére