Jelenlegi hely

Várandósság, szülés és gyermekágy témában indult segélyvonal

2015. szeptember 1-től hívható a Születésház Egyesület várandósság, szülés és gyermekágy témában indított támogató és információs vonala, az EMMA vonal.

Várandósság, szülés és gyermekágyi segélyvonal Az anonim segélyvonal mögött heti két alkalommal képzett önkéntesek várják a nők hívását.

Az EMMA vonal minden kedden 10-12 és csütörtökön 20-22 óra között a +36-70 622 33 46-os számon hívható.

Az anya és a gyermek egészsége, biztonsága mindenki számára elsődleges érték. A méltó szülés és születés azonban keveseknek adatik meg. Rengeteg nő és gyermek tapasztalja a személytelen, gépies egészségügyi ellátás fájdalmas testi-lelki következményeit. Leggyakrabban az első várandósság, szülés és gyermekágy élményei okoznak mély csalódást.

Szinte minden magyar nőnek van története magáról vagy ismerőséről: nem kapott megfelelő tájékoztatást, fájdalmas vizsgálat érte, vagy kinevették, ha a gyermekágyat nem úgy élte meg, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy vállaljuk a nehézségeinket, hangot adjunk panaszunknak. Sokszor nem tudjuk, hová forduljunk kérdéseinkkel, kitől milyen segítséget kaphatunk.

Az EMMA vonal abban nyújt segítséget, hogy meghallgatja a nők történeteit, információt, tájékoztatást nyújt a várandósság, szülés és gyermekágy témáiban, szükség esetén elirányít a megfelelő fórumra, ahol a nők egészségügyi, pszichológiai, gyakorlati vagy akár jogi segítséget kaphatnak.

 

Forrás: szuleteshaz.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Gyorsan elkészíthető, finom, egészséges házi készítésű nassolnivalók zabpehelyből. Íme a kedvenc receptjeim!
Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Szeretném megkönnyíteni az iskolakezdést a szülők részére. Ha a gyermek háromszori étkezést kap az iskolában, az anyukák nagy része, akkor is aggódik: „eszik-e eleget?” „szereti-e, amit bent kap?” „megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jut-e?” És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a mai gyermekek nagy része nem rajong az egészséges ételekért. Íme néhány hasznos tipp, hogy könnyebb legyen!
Ugrás az oldal tetejére