Jelenlegi hely

Töltött bagett - olcsó és könnyű vacsora gyorsan

Nemrég egy élelmiszeráruház-lánc hűtőpultjában találkoztunk az előre elkészített fűszervajas bagettel, amit csak a sütőbe kellett tenni. A lányaimmal elhatároztuk, hogy mi is elkészítjük itthon - saját ízlésünk szerint.

Gyors vacsora vagy hétvégi ebédgondok esetén jó ötlet a töltött bagett házi variációja. Egy rövid bevásárlás, 10 perc konyhatündérkedés és egy kis várakozási idő a sütésre.

Lássuk az alapanyagokat, mi kell hozzá?

- bagett
- vaj
- tömlős sajt (ha van)
- fél vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ha van- sajt
- maradék felvágott vagy kolbász
- vegeta
- snidling
- petrezselyem
- bazsalikom

Töltött bagett1. A bagettet 3 egyenlő részre vágjuk, hogy beférjen a tepsibe.
A kb 4 evőkanál vajat összekeverjük az apróra felvágott hagymával, az áttört fokhagymával, egészen apróra vágott húsfélével (ez akár el is maradhat), és a fűszerekkel, reszelt sajttal.
 

 

Töltött bagett

2. A bagettet kb. 1 cm -es távolságban bevagdossuk úgy, hogy alul ne essen szét és a résekbe 1 teáskanálnyi tölteléket teszünk.

 

 

 

Töltött bagett

3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a bagettek tetejét fűszeres vajjal megkenjük.Ennek elkészítése: 2 evőkanál vajat felolvasztunk (mikrohullámú sütőben) és kevés vegetát, majorannát, snidlinget, apróra vágott vagy száríott petrezselymet teszünk hozzá, kenőtollal vagy szilikon kenővel egyenletesen bekenjük a bagettek tetejét és oldalát.

 

Töltött bagett

4. A bagetteket kb. 20 percig 180-200 fokos sütőben megsütjük. Szeletekre vágjva tálaljuk

 

 

 

 

Töltött bagett

 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat!

Szombathelyimami

Képek: Szombathelyimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére