Gyors vacsora vagy hétvégi ebédgondok esetén jó ötlet a töltött bagett házi variációja. Egy rövid bevásárlás, 10 perc konyhatündérkedés és egy kis várakozási idő a sütésre.
Lássuk az alapanyagokat, mi kell hozzá?
- bagett
- vaj
- tömlős sajt (ha van)
- fél vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ha van- sajt
- maradék felvágott vagy kolbász
- vegeta
- snidling
- petrezselyem
- bazsalikom
1. A bagettet 3 egyenlő részre vágjuk, hogy beférjen a tepsibe.
A kb 4 evőkanál vajat összekeverjük az apróra felvágott hagymával, az áttört fokhagymával, egészen apróra vágott húsfélével (ez akár el is maradhat), és a fűszerekkel, reszelt sajttal.
2. A bagettet kb. 1 cm -es távolságban bevagdossuk úgy, hogy alul ne essen szét és a résekbe 1 teáskanálnyi tölteléket teszünk.
3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a bagettek tetejét fűszeres vajjal megkenjük.Ennek elkészítése: 2 evőkanál vajat felolvasztunk (mikrohullámú sütőben) és kevés vegetát, majorannát, snidlinget, apróra vágott vagy száríott petrezselymet teszünk hozzá, kenőtollal vagy szilikon kenővel egyenletesen bekenjük a bagettek tetejét és oldalát.
4. A bagetteket kb. 20 percig 180-200 fokos sütőben megsütjük. Szeletekre vágjva tálaljuk
Jó étvágyat!
Szombathelyimami
Képek: Szombathelyimami
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges