Jelenlegi hely

"Digiscool day" a Pécsi Kulturális Központban

Készítsd el első számítógépes játékod! Ismerkedj meg a robotok programozásával... Gyere próbáld ki te is 2016. január 24-én a Pécsi Kulturális Központban!

Programozás oktatás már nem csak általános iskolásoknak.

 „A kódolás a huszonegyedik század olyan nélkülözhetetlen képessége, mint az írás vagy az olvasás.” –mondja ezt a Microsoft, és vallják ez a legnagyobb IT cégek is.

A programozás segítségével a fiatalok olyan készségeket tudnak elsajátítani, mint a logikus gondolkodás, a kreativitás, gyors helyzetfelismerés, problémamegoldó képesség. Ezen készségek birtokában a diákok már könnyen érvényesülnek az iskolában, és később a munkaerő piacon is.

 

Délutáni és hétvégi programozó kurzusaink 2015 szeptemberében indultak a főként általános iskolások részvételével.

Nagyon sikeres félévet zárunk, szép számmal látogatják foglalkozásainkat a diákok, élvezettel vetik magukat a különböző projekt feladatokba, nagyon jó közösségek alakultak ki.  Az elmúlt néhány hónapban sok pozitív változáson mentünk keresztül. Nevet váltottunk, Logiscool-ról Digiscool-ra, ezzel is jelezve, hogy a digitális világ megértésére és oktatására bővül kínálatunk.  Még jobban fókuszba kerültek a középiskolások valamint az egyetemisták és felnőttek.  A középiskolások mind nagyobb rétegét szeretnénk megismertetni a programozással, látványos projektek keretében kedvet csináljunk a kódoláshoz, és ezzel is segítsük tanulmányaikat. Az egyik leggyorsabban fejlődő technológia, a 3D nyomtatás is szerepel már kurzuskínálatunkban.  Árainkat úgy módosítottuk, hogy minél több család számára váljon elérhetővé az oktatás. Vállalkozásunk februártól tíz diáknak nyújt ingyenes oktatást, így olyan gyerekeket is tudnak programozni tanulni, akiknek egyébként erre nem lenne lehetőségük. Kezdeményezésünkkel szeretnénk felhívni az IT cégek figyelmét, hogy támogassák mind szélesebb körben a programozás oktatást megyénkben.

Jelentkezz február 1-től induló kezdő kurzusainkra online: www.digiscool.hu

Egy egész napos sokszínű bemutató keretében szeretnénk ízelítőt adni a kurzusainkon folyó munkából, a gyerekek által készített izgalmas animációkból, játékokból, robot programozásból és a 3D nyomtatás gyakorlatából. 

Katt ide, jelezd részvételi szándékodat és nyerj fél éves Digiscool kurzust!

Ha ténylegesen részt veszel a Digiscool Day rendezvényen, megduplázod a nyerési esélyed!

 


Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére