Jelenlegi hely

Kölyökdögönyöző: Akit masszíroznak, egészséges marad!

A 10 éves Misi állandóan stresszel, ha iskolába kell menni: fáj a hasa, izgul, hogy elfelejt valamit vagy kinevetik, amiért nem tudja a leckét.

Otthon azon aggódnak a szülei, hogy egy héten miért csak háromszor sikerül a szaniterbe produkálnia és ő is érzi, valami nincs rendben, mert estére fáj a háta és a válla, ha becsukja a laptopját. Ugye, sokunk számára ismerős Misi története? Még nem orvosi eset, de már nem lehet figyelmen kívül hagyni a jeleket.

Felgyorsult a világ, amelyben már gyermekeink is folyamatos stressznek és megfelelési kényszernek vannak kitéve, illetve átveszik az őket körülvevő ideges felnőttek negatív rezgéseit. Állandó virtuális zajban telnek a napjaik, elmaradt életükből a csend, a befelé fordulás. Már nem tudnak „csak úgy” lenni. Ennek az életmódnak gyakran ingerültség, immungyengeség, alvászavar, hasfájás vagy éppen túlzott aktivitás a következménye. A testi tünetek jelzik: a gyermek lelki egyensúlya kibillent, amely nem egy esetben konkrét betegségben testesül meg.

A szülők jelentős része nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel. Vagy orvoshoz viszi a gyermeket, ahol a hagyományos orvoslással nem mennek semmire, mivel az főként a testi tünetekre koncentrál. Van azonban megoldás: a természetes gyógymódok közül például a masszázs, amely a gyermeket mint önálló rendszert tekinti és képes a mindennapi életet nehezítő blokkok feloldására.

LETÖLTÖM A 9+1 MASSZÁZS TIPPET ÉS AZ 500 FT KEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ KUPONT!

Mire jó a gyermekeknél alkalmazott masszázs?

 Alkalmas az immunrendszer erősítésére és - többek között - az alábbi panaszok kezelésére, enyhítésére:

  • a hirtelen növekedésnek indult csontok miatti fájdalom,
  • a rossz testtartás,
  • emésztési problémák, a gyermekkorban fellépő gyakori hasfájás, lányoknál a menstruációs zavarok,
  • alvászavarok,
  • fejfájás,
  • gyermekkori depresszió,
  • hiperaktivitás,

Az aktív sportot űző gyermekek izomzata különösen igénybe van véve, így számukra sokat segít a fáradt izmok átdörzsölése, átgyúrása.

A gyermekmasszázson a gyengéd érintő és simító fogások mély, relaxált állapotba juttatják a gyerekeket. Megkönnyebbülnek, ellazulnak, megszűnik bennük a görcsösség. A rendszeres masszázs erősíti az immunrendszert, elősegíti a szervek egészséges működését. A talpon végzett reflexmasszázs beindítja az öngyógyító folyamatokat, harmonizálja a belső szervek munkáját. Hosszú távú hatása pedig az lehet, hogy az erős szervezetet kevésbé támadják meg a betegségek.

A természetes gyógymódok, így a gyermekmasszázs kivételes lehetőség arra, hogy a gyerekek megértsék, miként válhat belőlük életvidám, egészséges felnőtt. Ugyanis azok, akik egészen fiatalon megtapasztalják, hogy gyógyszerek nélkül is létezhet megoldás a problémáikra, megtanulják, hogy rendszeres törődéssel saját maguk is tehetnek egészségük megőrzéséért, a betegségek megelőzéséért. Ez pedig életre szóló befektetés.

LETÖLTÖM A 9+1 MASSZÁZS TIPPET ÉS AZ 500 FT KEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ KUPONT!

Kölyökdögönyöző: Novreczky Zoltán masszőr
Telefon: 30 9938 568
www.novreczky.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Ugrás az oldal tetejére