Jelenlegi hely

Pécsi Szabad Iskola – WORKSHOPja

A Pécsi Szabad Iskola debütáló WORKSHOP-jára invitál minden álmodót, aki hisz az iskola szabadságában!

Olyan iskolát szeretnénk, ahol gyermekeink jól érzik magukat, a lehető legkevesebbet ülnek az iskolapadban, sokat kirándulnak, és elsősorban abból tanulnak, amit megtapasztalnak. Ugyanakkor fontosnak tartjuk azt is, hogy meg tudjuk tartani az arany középutat a múlt, jelen és jövő között. Összhangban élni a természettel, és a hagyományaink ismerete mellett természetes legyen az idegen nyelv oktatása, az informatika és a modern technika jelenléte a mindennapokban. Hitünk szerint a gyermekeket nem kell felkészíteni az életre, hiszen a gyerek él.
 
Szerintünk, nem egy tudás- halmazt kell átadnunk gyermekeinknek, nem rengeteg adatot, fogalmat kell megtanítanunk nekik, hanem másfajta gondolkodásmódra, csapatmunkára, kreativitásra kell nyitottá tettünk őket, amelynek segítségével a gyorsan változó világunkban megjelenő, váratlan kihívásokra is képesek lesznek megoldást találni.
 
Alapvetően azt gondoljuk, hogy az alternatív iskolákat életre hívó változások a világban és a szülők igényeiben is, megkívánnak egyfajta társadalmi együttműködést, diskurzust a nevelésről, a pedagógiáról, a gyermekeinkről. Ezért októbertől szeretnénk egy fórumot életre hívni, elindítjuk a Pécsi Szabad Iskola WORKSHOP-jait. Rendszeres előadásokkal, találkozókkal, kerekasztal beszélgetésekkel. Szeretnénk olyan vendégeket elhívni, akik gondolatai, munkájuk azonos irányba mutat, mint amerre mi tartunk és ez remek helyszín a szülők számára is, hogy feltegyék kérdéseiket, megfogalmazzák kételyeiket, megvitassuk azokat.
 
Első vendégeink Budapestről érkeznek és egy nagy visszhangot kapott kezdeményezés, a Budapest School megálmodói és elindítói: Halácsy Péter és Kovács Dani lesznek.
 
Október 5-én ők ketten fognak egy izgalmas workshopot tartani, ahol mindenki elmondhatja, mit gondol az oktatásról, és megvitathatjuk, hogy valójában mennyi izgalmas dolog férhet bele az iskola mindennapjaiba. Legyél akár szülő vagy nagyszülő, tanító, tanár, vagy diák - ha vannak újító gondolataid, előre-vivő ötleteid vagy csak szimplán tennél valamit a jövő iskolájáért, akkor közénk tartozol!
 
Helyszín: Civil Közösségek Háza, Pécs, Szent István tér 17.
Időpont: 2016. október 5. 17 óra
 
A program INGYENES és előzetes regisztrációt sem igényel, csak kérjük, hogy időben érkezz, csupa jó gondolattal a fejedben!
 
 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére