Jelenlegi hely

Börze és Családi Nap a Pécsimamival a Széchenyi Tornacsarnokában

A börzén 225 méternyi baba- és gyermekholmi vár benneteket!  A gyerekeket INGYENES Mosolyország játszóház szórakoztatja: lesz légvár, trambulin, óriás építőkocka, arcfestés, csillámtetkó, lufihajtogatás és elektromos hangszereket is kipróbálhatnak! TB-, CSOK-, adó-, szociális- és családtámogatási szakértőnktől is díjmentesen kérdezhettek és családbarát szervezetek mutatkoznak be!

Mikor? 2017. március 12. (vasárnap) 15.00-18.00

Hol? Széchenyi Gimnázium Tornacsarnoka, Pécs, Koller u. 5. (A Búza térnél, a volt Park Mozi mellett)

Hol is van a Széchenyi Tornacsarnoka? KATT IDE ÉS NÉZD MEG A TÉRKÉPEN!

1200 NÉGYZETMÉTERES, AKADÁLYMENTES HELYSZÍN - VASÁRNAP INGYENES PARKOLÁS A KÖRNYÉKEN - SZOPTATÓ-ÉS PELENKÁZÓ HELYISÉG

MIÉRT ÉRDEMES ELJÖNNI? MUTATUNK 5 OKOT:
 

BABA-ÉS GYEREKHOLMI BÖRZE

Végre itt a tavasz: szerezd be nálunk a bolti ár töredékéért a szükséges gyerekholmikat az új évszakra, vagy születendő babádnak! 225 méternyi baba-és gyerekhomival várnak az árusító édesanyák és édesapák!

Az új, tágas helyszínen nincs lépcső, így akadálymentesen közlekedhettek babakocsival is.

A börzére az asztalok elfogytak. Ha legközelebb árusítanál: KATT IDE!

 

HANGSZERSIMOGATÓ: ELEKTROMOS HANGSZEREK KIPRÓBÁLÁSA

Az Expo ideje alatt az E-Drum zenekar ad koncertet, a Roland Hangszergyár jóvoltából mindenki kipróbálhatja az elektromos hangszereket: dob, gitár, szintetizátor, DJ pult! Ilyen még nem volt a városban!

Hogy ne legyen hangzavar, a saját "játékukat" a gyerekek fülhallgatón keresztül hallgatják, így párhuzamosan több hangszer kerül "megszólaltatásra".

Ez nagyon menő lesz!

 

 

MOSOLYORSZÁG JÁTSZÓHÁZ

A Mosolyország Játszóházat nem kell bemutatni a pécsi családoknak!

Kiváló minőségű játékokkal és programokkal érkeznek hozzánk:

  • óriás építőkocka,
  • ugrálóvár,
  • trambulin stb.,
  • arcfestés,
  • lufihajtogatás,
  • csillámtetkó...

A játszóházi programok díjmentesek!

 

 

ZSEBRE MEGY: INGYENES TANÁCSADÁSOK

▪ TB tanácsadás kismamáknak

▪ CSOK tanácsadás

▪ Adótanácsadás

▪ Területi Szociális Központok

▪ Kormányhivatal Családtámogatási Osztály

▪ Magyar Államkincstár

 

Ha BEJELENTEKEZEL ITT, biztosíthatod a helyed és nem kell várakoznod.

Miben segíthetnek szakértőink? Íme:

TB tanácsadás kismamáknak: ha a táppénz, csecsemőgondozási díj  (CSED), gyermekgondozási díj (GYED) jogosultságával, összegének alakulásával kapcsolatban szeretnél személyre szabott tájékoztatást kapni, keresd TB szakértőnket! Sokszor napokon vagy egy döntésen múlik az, hogy jogosult leszel-e CSED-re,  GYED-re, illetve mennyi lesz az ellátások összege!

CSOK tanácsadás: szakértőnk a helyszínen megválaszolja a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel (CSOK) kapcsolatos kérdéseidet.

Adótanácsadás: biztos vagy benne, hogy a családi kedvezményt maximálisan kihasználjátok? Az éves adóbevallással, vagy más adóüggyel kapcsolatos kérdésed van? Szakértőnk tanácsai konkrét adóforintokat jelenthetnek családodnak!

Területi Szociális Központok: lehet, hogy Ti is jogosultak lennétek olyan szociális ellátásokra, mint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény (ingyenes tankönyv, étkezés, tanulói bérlettérítés, évente kétszer pénzügyi támogatás), vagy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményből kiszoruló családoknak járó, 30%-os étkezési támogatás? Kiszámoltad már, hogy járna-e nektek lakhatási támogatás, rendkívüli támogatás, gyógyszertámogatás? Szakértőnk a helyszínen segít megválaszolni ezeket a kérdéseket! Érdemes a megelőző havi nettó jövedelmetek pontos összegének tudatában érkezni a tanácsadásra!

Kormányhivatal Családtámogatási Osztály: családi pótlék, GYES, anyasági támogatás, GYET... ha az igényléssel, vagy valamilyen változással kapcsolatos kérdésed van, tedd fel a Kormányhivatal szakembereinek!

Magyar Államkincstár: rendezvényünkön mindent megtudhatsz a babakötvényről és a START értékpapírszámla előnyeiről!  (Minden 2005. december 31. napja után született gyermek 42 500 Ft egyszeri életkezdési támogatást kap a Magyar Államkincstárnál vezetett Start letéti számlára. Tudtad, hogy ha az életkezdési támogatás összegét a letéti Start-számláról Start értékpapírszámlára helyezzük át, akkor egyéni befizetéseket teljesíthetünk, melyhez az állam további támogatást ad?

HA BEJELENTEKEZEL ITT A KISZEMELT TANÁCSADÁSRA, BIZTOSÍTHATOD A HELYED ÉS NEM KELL VÁRAKOZNOD!

KERESSÜK PÉCS CSALÁDBARÁT SZOLGÁLTATÓIT!

Rendezvényünkön olyan anyák is bemutatkoznak, akik gyermek és család mellett, a családokért dolgoznak: ISMERD MEG ÉS TÁMOGASD ŐKET EGY SZAVAZATTAL ITT!

A rendezvényen egy "szívecske" átadásával is kifejezheted elismerésed azoknak, akik szerinted megérdemlik a "Pécsi Családbarát Szolgáltató" címet!

 

Szeretettel várunk benneteket!

MÉDIATÁMOGATÓNK:

A program a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Ugrás az oldal tetejére