Jelenlegi hely

Nyílt nap és beíratás a Kék Elefánt Evangélikus Óvodában

A Kék Elefánt Evangélikus Óvoda 2016. szeptember 1-je óta várja a környékbeli, valamint a messzebbről érkező gyermekeket. Óvodánk a kedvelt és nagy múltú Enyezd utcai 1. sz (tag)intézmény utódjaként működik a tőle megszokott színvonalas pedagógiai munkával.

Jelenleg 4 vegyes korosztályú csoport, 9 óvodapedagógus, 5 dajka és 1 pedagógiai asszisztens fogadja a gyermekeket, valamint lehetőségünk van a csoportok számnak növelésére is igény esetén. Az intézmény fő profilja a nyelvi nevelés, elsősorban a német nyelv használata a mindennapokban. Az elkövetkező tanévben német nemzetiségi csoportot indítunk, mellyel hiánypótló feladatot vállalunk Pécs kertvárosi részén.

A lelki nevelés is folyamatosan nagy hangsúlyt kap a délelőttök során, a csendes perceket mindig alapvető erkölcsi értékeket sugárzó tartalommal töltjük meg. A gyermekeknek lehetőségük van a délutáni felekezeti bibliaismereti foglalkozásokon részt venni, melyet evangélikus lelkészek és katolikus hitoktató tart.

Délelőtti tehetségműhelyek keretében emeljük ki a tehetséges gyermekeket a csoportból több területen alkalmat adva nekik képességeik kibontakoztatására. Ezek a területek: barkácsműhely, dramatikus műhely, angol és Zöld Óvodai foglalkozások.

A mozgásproblémával küzdő, átlagtól elmaradott gyermekeknek felváltva szervezünk Veronika zeneprojekt és Alapozó terápiás foglalkozásokat. Heti egy alkalommal a Bozsik foci keretében edző foglalkozik a gyerekekkel. Részt veszünk a város által nagycsoportosok részére biztosított úszásoktatásban is.

Intézményünkben heti rendszerességgel Ayres-terápiás foglalkozások zajlanak, melyet vállalkozóként működtet egy vidéki mozgásterapeuta. Ezekre az alkalmakat a nem ide járó gyermekek is látogathatják. Beszédproblémás gyermekinkkel logopédus foglalkozik. Óvodásainkhoz rendszeres szűrőlátogatásokra érkeznek szemész, fülész, fogorvos és védőnő szakemberek. Ételallergiával küzdő gyermekek részére diétás étkezés biztosítunk. A környékbeli iskolákkal jó kapcsolatot ápolunk, többször örvendeztettek meg minket az alsós tanulók betlehemes műsorral, koncertekkel, szívesen vendégül látnak minket saját ünnepségeiken.

Ünnepeink, programjaink: Szüret, Népmese napja, Állatok világnapja, Egészség hét, Márton nap, Mikulásvárás, Ádventi gyertyagyújtás, Karácsonyi gyertyagyújtás, Farsang, Kiszézés, Húsvétvárás, Víz világnapja, Föld világnapja, Anyák napja, Évzáró, Ballagás, Családi majális/juniális, Gyermeknapi kirándulás, Bábszínházi látogatások, Gyermekzenekarok óvodai koncertje, Családi barkácsdélutánok, Ovis és családi istentiszteletek.

Szükséges iratok:

- a szülő személyi igazolványa,
- a gyermek személyének azonosítására alkalmas dokumentuma (pl. születési anyakönyvi kivonat)
- gyermek TAJ kártyája,
- a szülő és a gyermek lakcím kártyája, tartózkodási helyét igazoló dokumentuma

Hozzák még magukkal:

- nem magyar állampolgárságú szülők/gyermekek tartózkodási jogcímét igazoló dokumentumát,
- szakértői bizottsági véleménnyel rendelkező gyermek esetében a szakértői vélemény másolatát,
- kötelező oltásokról szóló kiskönyvét,
- megkeresztelt gyermek esetében a keresztelési emléklapot

Az érkezési sorrend a felvételi döntést nem befolyásolja!

További kérdésekre szívesen választ ad Kiss-Tóth Zsuzsanna óvodavezető a 72/438-043- as telefonszámon, levélben a kek.elefant.ovoda@lutheran.hu e-mail címen és személyesen az intézményben Pécsett, az Enyezd út 1. szám alatt.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Ugrás az oldal tetejére