Jelenlegi hely

Feledhetetlen kávéélmény a pécsi CAFE FREI-ben - Pécsimami kedvezménnyel!

Belépve a kávézóba olyan, mintha egy másik világba csöppennénk. Nagyon hangulatos, különleges, keleties atmoszféra lengi körül. Pécsett a Király utca 7 szám alatt található a CAFE FREI kávéház, ahol ízlelőbimbóink „világkörüli utazást” tehetnek, a közel 70 féle kávékülönlegességnek köszönhetően.

Kóstold meg és élvezd a májusi új kávélappal érkezett hónap kávékalandját és ültetvény kávéját!

Június 30-ig 10% kedvezmény a kávé alapú italokra. A kedvezményes kuponért kattints ide!

A hónap kávé kalandja: BICERIN

Most persze füllenthetnénk, hogy a mi ötletünk volt. Hogy mindig is szerettük volna. Picit talán igaz is lenne, de valójában - be kell vallanunk - ezt a kávét Önök szerették volna leginkább. „Önök kérték”, ha szabad kölcsön vennünk a ma már a feledés homályába vesző tévéműsor címét. Úgy történt, hogy amikor tavaly nagy sikerrel bevezettük a Savoyai rumos-diós piskótakávét, akkor itt, a Kávé-lapban szoba került a Bicerin.

Az eredetét szintén az észak-olasz nagyváros, Torinó egyik kávézójáig visszavezető csokoládés mogyorókávé. Azért igaz részben, hogy mi, a Cafe Frei csapata is gondoltunk erre a kávéra, mert hiszen a Kávé-lapban mi magunk hoztuk szóba. Imádjuk, tényleg, úgyhogy amikor csak Olaszországban járunk és találunk olyan kávézót, ahol készítenek bicerint, mindig kipróbáljuk. És hát épp itt a baj. Mert amikor Önök írtak nekünk, hogy szívesen kipróbálnák a bicerint is, mi elbizonytalanodtunk. Nem voltunk ugyanis biztosak abban, hogy meg tudjuk valósítani az autentikus verziót. Mert bicerin és bicerin között óriási a különbség. Az igazinak, annak a fantasztikus ízűnek, amit a Cafe Frei csapata imád, és persze szerettünk volna megmutatni, van egy nagyon speciális alkotórésze (erre sajnos rájöttünk az olaszországi kóstolgatások közepette): a torinói eredetű gianduja. A törökmogyoró-csokoládé krém, a gianduja napóleoni háborúkig visszanyúló történetéről külön is írunk, a legújabb kávélapban olvashatják, ha betérnek hozzánk.

A lényeg, hogy igazi, nagyon jó minőségi gianduját manapság már nagyon nehéz beszerezni, pedig ebbe a kávéba tényleg az kell. Csak kis családi manufakturákban, és csak Torinó környékén szeptemberben szüretelt törökmogyoróból készítik. Mármint az igazán finomat. A mogyoró-csokoládékrém elkorcsosult tömegterméke (ide jutott mára a gianduja) a Nutella, amit persze könnyű lett volna belekeverni a bicerinünkbe, és így az Önök csészéjébe, de az tényleg nem ugyanaz. A Nutellában ugyanis 20 százaléknyi pálmaolaj is van, sok cukor, lefölözött tej – egyszóval térfogatnövelők. Végül egy szicíliai, palermói csokoládémanufaktúránál kötöttünk ki. A tökéletes és precíz guandujánál. 71.5% csokoládé (mézzel édesítve), és 29.5% mogyorókrém. Semmi más.

Hogy érezzék a különbséget (mármint a Nutellához képest), kiskanálon a kávé mellé külön is adunk egy pici gianduját, egyetlen szem törökmogyoróval. Kezdjék ezzel, és élvezzék ki az ízét. Aztán alaposan keverjék fel a kávét! Ez fontos, mert a sűrű gianduja gyorsan leül a csésze aljára. Pár körkörös mozdulat a kanállal, és a bicerinben összeolvad a gianduja, a rövid olasz espresso, a tejhab és a csokoládéreszelék négyese. Önök pedig már ott is érezhetik magukat Torinóban.

A hónap ültetvénykávé ritkasága: Zambia AAA mosott arabica

Livingstone „elveszett” kávéja
Farm neve: Katheshi ültetvény
Tengerszint feletti magasság: 1300 méter
Cserjetípus: Catimor
Pörkölési szint: 6

Ízvilág:
Kicsit édeskés, ugyanakkor citrusos, a kettő keveredése (melanzsa) következtében pedig enyhén herbálteás ízű kávé. Gyógynövényekre emlékeztető lágy ízharmóniát érzünk a nyelvünkön. Ennek a kávénak épp annyira komplex az íze, mint amennyire bonyolult a története.

A hónap ültetvénykávéja történetét a legújabb kávélapban olvashatják!

Várjuk Önöket szeretettel a kinyomtatott kuponokkal!

Pécsi CAFE FREI csapata!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Ugrás az oldal tetejére