Jelenlegi hely

Dupla családi majálison kapcsolódhatnak ki a pécsiek

Pécsett két helyszínen is majálisozhatnak az érdeklődők május 28-án: Uránvárosban és a Keleti városrészben is ingyenes családi programokat, kreatív foglalkozásokat és kiváló koncerteket kínál a város a májusvégi kikapcsolódáshoz a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Pécsi Kulturális Központ szervezésében.

Az V. Uránvárosi Családi Majális helyszínei a Szilárd Leó Park, az Ybl Miklós utca és a Mecsek Áruház előtti tér, ahol több mint harminc program és valódi tavaszünnep várja a látogatókat. Családi Ringatóval indul a nap, ezt követik a különböző bemutatók, kézműves foglalkozások, koncertek. A gyerekek biztosan nem fognak unatkozni: légvár, trambulin, játszóház, állatsimogató, pónilovaglás, bábszínházi előadás, játékpark és kreatív kuckó várja őket. Este fellép a modern zenei elképzeléseket kórusmuzsikába öltöztető VoiSingers, majd Dévényi Tibi bácsi retro diszkóját követően tűzijáték zárja a napot.

- Bár már teljes erőbedobással készülünk a Sétatér Fesztiválra és a Zsolnay Fényfesztiválra, fontos számunkra, hogy ne csak Pécs belvárosát töltsük meg élettel és színes programokkal – mondta el Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője. Hozzátette: az idei Zsolnay Piknik sikere is azt mutatja, hogy nem csak a belvárosban érdemes fesztivált szervezni. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő hozzátette: - a kulturális kormányzatnak és Pécs városának kiemelt célja, hogy az emberekhez minél közelebb tudjon minőségi, kulturális programokat megvalósítani. Nagy öröm, hogy választókerületem két központi helyén is egész napos közösségi-kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők.

Az V. Pécs-Keleti Családi Majális keretében a Budai Vámnál lévő Tesco áruház előtti füves területen reggel 10-től este fél 10-ig zajlanak a programok. Állatsimogatót tart a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület, a gyerekeket légvár, trambulin, arcfestés és kézműves foglalkozás várja. A kalandvágyók kipróbálhatják magukat katonai ügyességi pályán és íjászkodásban is. Vidám, zenés kalandozásra invitálja az érdeklődőket az operett és a musical világába Stubendek Katalin és Götz Attila, a Pécsi Nemzeti Színház színészei; este pedig koncertet ad Takács Nikolas és Szekeres Adrien.

Mindkét rendezvényt helyi önkormányzati képviselők, illetve Decsi István, Pécs alpolgármestere nyitja meg, az esti nagy koncertek előtt pedig köszöntőt mond a fesztiválok védnöke, dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és országgyűlési képviselő.


Részletes programsor:

V. Uránvárosi Családi Majális:
https://pecsimami.hu/aktualis-programok/gyermeknap-szilard-leo-parkban-0

V. Pécs-Keleti Családi Majális:
https://pecsimami.hu/aktualis-programok/v-pecs-keleti-csaladi-majalis

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére