Jelenlegi hely

Három színpadon dübörög a Sétatér Fesztivál

Több mint 40 program, köztük Pély Barna, Tompos Kátya és Geszti Péter koncertje várja a Sétatér Fesztivál résztvevőit június 8–18. között a pécsi Sétatéren. A Zsolnay Örökségkezelő NKft. által szervezett ingyenes fesztiválról idén sem hiányozhatnak a kézműves kitelepülők, valamint a széles bor- és gasztrokínálat.

A fesztivál csaknem húsz éve a régió borászatának, gasztronómiájának és kultúrájának „közönségtalálkozója”, ahol idén körülbelül 30 kitelepülő kínálja portékáit tizenegy napon át. A koncertek mellett papírszínház, kézműves foglalkozások, könyvvásár és interaktív gyerekműsor is várja az érdeklődőket.

- Nagy hagyománya van már Pécsett a Sétatér Fesztiválnak, ezért arra törekedtünk, hogy megőrizzük a mindenki által szeretett „Sétateres” hangulatot. Ugyanakkor fejlesztettünk is rajta: az idei év újdonsága, hogy immár három színpadon váltják egymást a jobbnál jobb fellépők, így biztosan mindenki talál neki tetszőt – mondta el Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A Sétatér színpadon láthatók a legismertebb előadók, mint Tompos Kátya, aki otthonosan mozog a jazz, a pop és a világzene világában is. Geszti Péter bemutatja Létvágy című, legújabb albumát. A rapper-szövegíró lemeze azoknak szól, akik szeretik a Rapülőket és a Jazz+Azt, hiszen az új dalok sokszor visszaidézik a korábbi hangulatot, új köntösbe bújtatva. Pély Barna a B The First nevű formációjával érkezik Pécsre és koncertet ad a Hot Jazz Band is, amely a hazai jazz-zenekarok közül elsőként részesült a legmagasabb állami kitüntetésben, a Kossuth-díjban.

Az Akusztik színpadon elsősorban akusztikus produkciókat láthat a közönség, a Rózsakert és a Kioszk között felállított KioXínpadon pedig bemutatkozik többek között Szeder és Mörk, de itt látható majd a Holló Együttes vásári komédiát idéző, interaktív gyerekműsora is.

A fesztiválhoz csatlakozott a Csorba Győző Könyvtár, az Ünnepi Könyvhét alkalmából több programmal, három helyszínen várják a könyvek szerelmeseit. A programsorozat egyik helyszíne a sétatéri Kioszk terasz (KönyvTerasz), ahol pécsi szerzőkkel találkozhatnak az olvasók. A Belvárosi Fiókkönyvtár előtt könyvkiadók, könyvesboltok várják majd az olvasókat, illetve a már hagyományosnak mondható Retro Könyvvásár is kinyit a Belvárosi Fiókkönyvtár udvarában.

Részletes program: http://www.pecsprogram.hu/program/Setater_Fesztival_2017

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Ugrás az oldal tetejére