Jelenlegi hely

Egyensúlyban az Indisoval - Összehangolt mozgás, tudatos légzés, tiszta légutak – BodyBalancePilates

A Pécsett csaknem 4 éve működő Indiso Sóklinika októbertől új otthonra lelt a Maléter Pál út 84. alatt. Az otthonos kialakítás már az első hetekben nagyon sok pozitív kritikát kapott, de ami talán még fontosabb, hogy a helyiségek a korábbinál több lehetőséget adnak különböző gyermek- és egészségprogramok szervezésére. Az Indiso csapata nem is tétlenkedett: nyílt nap, Mikulás ünnepség, szakmai előadások várták az érdeklődőket.

Ezúttal is egy új lehetőséget jelenthetünk be: 2018. januárjától egészségügyi száraz sóterápiával kombinált BodyBalancePilates foglalkozásokat tartunk a Sóklinikán. A foglalkozások alatt gyermekfelügyeletet is biztosítunk.


Nem hallottál még róla? Nem tudod eldönteni? Ebben is segítünk: 2017. december 12-én és 19-én délelőtt 9:30 órától bemutató foglalkozásokat tartunk! A bemutató órán a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva megtehetsz december 11. 12:00 óráig! A regisztrációjáról mindenki visszajelzést kap az Indiso Sóklinika munkatársaitól.
 

A BodyBalancePilates Kurt Rotter, osztrák gyógytornász által továbbfejlesztett speciális pilates-gyakorlatrendszer. Célja a felületesen futó, mobilizáló feladatokat ellátó izmok és a mély, stabilitásért felelős izomrendszer összehangolása. A gyakorlatokat légzésünkkel összehangoltan, precízen végezzük. A testtartás korrekciójával, az ízületek biztonságos átmozgatásával, az izmok személyre szabható erősítésével és nyújtásával segít a kompenzációs elváltozások és a mindennapi mozgások javításában. A nyújtógyakorlatok az előnytelen helyzetben rögzült izmok „újraélesztését” célozzák meg (pl: váll és csípő elülső része, térd mögötti terület), hogy újra szimmetrikusan és egészségesen tudjunk mozogni. A tudatosan összeállított gyakorlatrendszer a mély hátizmok, a medenceizmok és a has izomzatának (úgynevezett core izmok) erősítését eredményezik, kialakítva ezzel egy erős izomfűzőt. A kontrolláltan végzett gyakorlatok a kondíciónkat és a koordinációs rendszerünket egyaránt fejlesztik. A gerinc stabilizálásában résztvevő izmok erősítése, a felső és alsó végtag megfelelő izmainak erősítése és nyújtása (pl: váll-vállöv nyitása, csípő- és térdhajlító izmok nyújtása) javítja az ülő életmód miatt előnytelenül megváltozott, sokszor fájdalmakkal járó testtartást.

Pilates légzéstechnika – a Pilates szemlélete szerint a légzés biztosítja erőközpontunk üzemanyagát, erőközpontunk pedig a testünk motorja. Az erőközpont alatt törzsünk mellkastól a csípővonalig terjedő részét értjük. Az a tény, hogy a tudatos légzés, illetve légzésgyakorlatok pozitív hatással vannak az emberi szervezetre nem új keletű. Jelentőségét számos kultúra már évszázadokkal korábban felismerte. Segítségével a relaxáció magasabb szintre emelhető, javul a vérkeringés, csökken a stressz, csak úgy, mint a magas vérnyomás, ezáltal az agy és érrendszeri megbetegedések kockázata. A pilates gyakorlatok során mély mellkasi légzést használunk. A mellkasi légzés lehetővé teszi a hasizmok folyamatos munkáját, mivel nem készteti mély süllyedésre a rekeszizmot, a hasizmok tónusban, behúzva tarthatók a mozgások egésze alatt. Ennek a légzéstechnikának a kapcsolódó hasizom munkával történő elsajátítása önmagában megsokszorozza mozgásaink hatékonyságát!

A gyakorlatok végzéséhez és a tartós állapotjavuláshoz pedig tiszta légutakra van szükség, erről az Indiso, Magyarország legelismertebb egészségügyi száraz sóterápiája gondoskodik. Az alsó- és felső légúti betegségek – asztma, allergia, influenza, krupp, bronchitis, COPD, cisztás fibrózis és enyhébb felső légúti megbetegedések – leghatékonyabb, természetes, kockázatmentes, és mellékhatás mentes kezelési módszere. Hatékonyságát a különleges tisztaságú hatóanyag (99,9 % NaCl) és a rendkívül apró, 0,2 mikron méretű, száraz só-részecskék magas koncentrációjú aeroszolja biztosítja. A levegőbe juttatott aeroszol nyálkaoldó hatásának köszönhetően tisztítja a légutakat, csökkenti a nyálkahártya duzzanatát, javítja a légzést és a tüdő kapacitását, növeli az ellenálló képességet, enyhíti a tüneteket.
​A gyakorlatok kombinációja segítségével helyreállítható a mozgás stabilitása, jelentősen javítható a légzés minősége és a szervezet oxigén-ellátása.

Ne maradj le a bemutató óráról, foglalj időpontot még most!

Amennyiben a foglalkozás felkeltette érdeklődésed, jelentkezz be hozzánk! Kollegáink készséggel adnak további, részletes felvilágosítást, illetve lehetőségük van időpont foglalásra is. Várunk szeretettel!
Indiso Sóklinika Pécs, 7632 Pécs, Maléter Pál út 84. fszt. 1.
Tel: +36 30 219 6450, e-mail: pecs@indiso.hu
www.indiso.hu/pecs

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére