Jelenlegi hely

60 éves az Eszéki Branko Mihaljevic Gyeremekszínház - Kiállítás a Bóbita Bábszínházban

A Bóbita Bábszínházban látható kiállítás hű keresztmetszete az eszéki bábos történelemnek: reprezentálja a Gyermekszínházban alkotásokat létrehozó művészek ötletgazdagságát, amely egy-egy megvalósult bábelőadás formájában mutatkozik meg. Eszéken a tervek szerint egyébiránt hamarosan Bábművészeti Múzeum alapíttatik, ahol több horvát színház története, korszakai, bábjai, is láthatóak lesznek.

Az Eszéki Branko Mihaljević Gyermekszínház 60 éve tart előadásokat saját színpadán és szerte a nagyvilágban - a Bóbita Bábszínházban is többször vendégszerepeltek az elmúlt évtizedekben.

Első alkalommal 1962-ben láthatott a közönség bábelőadást Eszéken. A horvát bábosok hiánya miatt az eszéki bábszínházművészet kialakulására, fejlődésére nagy hatással voltak a szlovák bábosok – ez a hatás a mai napig érzékelhető, még ha időközben már meg is jelentek a honi bábtervezők, pedagógusok és rendezők.

A kiállítás 2018. április 28-tól 2018. szeptember 1-ig látogatható.

Helyszín: Pécs, Zsolnay Negyed, Bóbita Bábszínház



forrás: a szervezők

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
Ugrás az oldal tetejére