Jelenlegi hely

Idén ki lesz az Év Védőnője? Szavazás indul!

A magyar védőnői hálózat egyedülálló Európában, már több mint 100 éve segítik a magyar családokat. Itt az alkalom, hogy minden szülő meghálálja a családjukat segítő védőnő áldozatos munkáját azzal, hogy jelöli őt az Év Védőnője díjra.

A védőnők az anyukák első számú szakértő támaszai a babájukat érintő kérdésekben. Áldozatos munkájukkal a kismamák terhességének első pillanatától kezdve segítik a gyermekek fejlődését, ezzel megkönnyítve a családok mindennapjait. Erre az elhivatott szakmára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Védőnők Egyesülete és a Sudocrem közös pályázatában, amelynek keretében a szülők jelölhetik és szavazhatják meg a közönségdíjas szakembert.

A védőnők több, mint 100 éve segítik a családokat a gyermek fogantatásától kezdve a babaváráson, az újszülött érkezésén és a közösségbe kerülésén át egészen az iskolaérettségig. Az ő szakmai segítségük és tanácsaik hozzájárulnak a gyermekek megfelelő fejlődése mellett a státuszvizsgálatok elvégzéséhez és betegségmegelőzéshez.

A családokat segítő, áldozatos tevékenységet a Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) 2011 óta az Év Védőnője díjjal ismeri el. A kategóriák jelöltjeit szakmai zsűri bírálja el, de immár három éve a közönség szavazatai alapján is díjaznak egy védőnőt. Az elismerést az kapja, akire a Sudocrem Facebook oldalán futó applikációban a legtöbben szavaznak.

„A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel hozzájárultak az egészséges magzati fejlődés támogatásához, gyermekek egészséges fejlődéséhez, vagy akár a mindennapi védőnői munkájuk során olyan elhivatottsággal végezték feladataikat, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és holisztikus szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulóknak.” – hívta fel a figyelmet a pályázaton való részvételre, jelölésre Csordás Ágnes Katalin, a MAVE elnöke, aki azt is hangsúlyozta, hogy a védőnői szolgálat nem csupán napi 8 óra munkából áll, hiszen sokszor munkaidőn kívül is keresik a szülők a védőnőjüket. Így a számukra ez egy életforma, amellyel segítenek és támogatnak családokat és megelőznek gyermekbetegségeket.

Arról, hogy mitől lehet igazán jó egy védőnő, az elnök asszony így vélekedett: „Elsőként talán az empátiát említeném, az ember- és partnerközpontú gondozást. De fontos az előítéletmentesség, a szociális és interkulturális érzékenység is, no meg a nyitottság a gondozott-szakember kapcsolatában. Másképp megfogalmazva: tolerancia, segítőkészség, felelősségvállalás, megbízhatóság, pontosság, önállóság, és természetesen a döntéshozatali képesség. Roppant fontos, hogy a gondozott családok biztonságban érezzék magukat a védőnői ellátás során. Ezzel a díjjal is szeretnénk felhívni a Védőnői Szolgálat értékeire és tevékenységére a figyelmet, egyúttal nagy öröm lenne számunkra, ha minél több fiatal nő választaná ezt a szép hivatást.”

Most itt az alkalom, hogy minden anyuka és apuka meghálálja védőnője áldozatos munkáját azzal, hogy jelöli őt az Év Védőnője díjra.

Ezt a MAVE honlapján vagy a Sudocrem hivatalos Facebook oldalán futó applikáció segítségével tehetik meg.

A jelölési időszak április 30-ig tart, ezt követően pedig indul a közönségszavazás, mely május 31-én zárul le.


Szavazni az alábbi felületeken lehet április 30-ig: a MAVE honlapján ITT  vagy ITT (applikáció)

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mivel kapcsolódnál ki? Ünnepeld Te is a lusta napot!

Te mivel kapcsolódnál ki? Ünnepeld Te is a lusta napot!

Ugyan a "lusta nap" hivatalos ünneplése nem létezik, de van egy világszerte elismert nap, amit "Nemzetközi Lusta Napnak" neveznek, és ezt augusztus 10-én ünneplik. Ezen a napon arra bátorítják az embereket, hogy lassítsanak le, pihenjenek, és élvezzék a semmittevést.
5+1 tipp, mit ne felejtsünk el ellenőrizni az utastérben az autós családi utazás előtt

5+1 tipp, mit ne felejtsünk el ellenőrizni az utastérben az autós családi utazás előtt

A nyár közepén járunk, sokan most indulnak nagy családi nyaralásra, jellemzően jól megpakolt autóval – különösen, ha hosszabb időre és messzebbre utaznak. A kalandos utazás azonban veszélyeket is rejthet magában, ha nem megfelelően pakolunk vagy néhány alapvető dolgot figyelmen kívül hagyunk.
Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Ugrás az oldal tetejére