Szivárványos haltorta – tojásmentes piskótával, nutellás krémmel
HOZZÁVALÓK:
Tortaalap (22 cm-es tortaforma)
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 90 g forró víz
- 90 g puha vaj
- 175 g cukor
- 90 g almapüré
- 63 g kefír vagy natúr joghurt
- 280 g liszt
- fél teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál sütőpor
- pici só
- 1 teáskanál vanília
Krém
- 125 g vaj
- 90 g porcukor
- 4 evőkanál nutella
- 50 g tejföl
Díszítés
- Smarties cukorka (kb. 4 kis doboz, 152 g)
ELKÉSZÍTÉS:
A forró vízzel keverjük el a kakaóport, hagyjuk kicsit hűlni. Addig kézi mixerrel keverjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaós, vizes keveréket. Ezután keverjük a masszába az almapürét és a kefírt (vagy joghurtot). Tegyünk a tésztához a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a vaníliát, dolgozzuk össze alaposan.
Simítsuk a masszát egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40-45 percig süssük.
Amíg hűl a tészta, készítsük el a krémet. először olvasszuk meg az étcsokit gőz felett. A vajat a porcukorral keverjük habosra egy tálban, majd adjuk hozzá a nutellát, az olvasztott csokit, a tejfölt és dolgozzuk össze.
Ha kihűlt a tészta, elkezdhetjük a díszítést. A tészta jellemzője, hogy a teteje megrepedezik, akár fel is púposodhat. Ha nagyon púposnak látjuk, akkor egy éles késsel vágjuk le a megemelkedett részt. Fordítsuk meg a tésztaalapot, távolítsuk el a sütőpapírt, mert ez lesz a torta teteje. Vágjunk ki a tésztából egy (egyenlő szárú) háromszöget, ami egyben a hal szája és farka lesz. A kivágott darabot helyezzük a torta másik szélére a kivágott résszel egy vonalba. Így megkaptuk a nyitott szájú hal körvonalát. Kenjük be a krémmel a tésztát. Díszítsük a halat Smarties cukorkákkal. Ha szivárvány mintát szeretnénk készíteni, akkor válogassuk ki az azonos színűeket és félkör alakban helyezzük a tortára, egymás után.
TIPP: Almapürét lehet vásárolni a LIDL-ben vagy lehet otthon készíteni. Az almát meg kell főzni, le kell turmixolni, majd lehűteni.
Gyors sütést kívánok!
Mácsai-Molnár Ágnes
anyuka, feleség, időhiánnyal küszködő, sütni imádó nő - a GyorsanSüti blog szerkesztője
Ha szereted a gyorsan elkészíthető, keverem-kavarom és már kész is sütiket, akkor nagyon hasonlítunk. Nagyon szeretek sütni és sütiket alkotni. Viszont nem szeretek sok időt tölteni a konyhában, ezért a gyors, egyszerű recepteket részesítem előnyben. Főleg idénygyümölcsöket, természetes alapanyagokat használok a sütik elkészítésénél. Ezen kívül még pár alapanyag, egy kis keverés és már sütőben a süti.
Szerintem a család, az otthon lelke a vasárnapi süti. Arra szeretnék buzdítani mindenkit, hogy a rohanó hétköznapok után a hétvégén szánjunk egy kis időt arra, hogy házi süti kerüljön az asztalra, legyen az hagyományos, laktóz-, gluténmentes, fogyókúrás, vegán, stb. Manapság az alapanyogok igény szerint helyettesíthetőek.
A család nagyon hálás közönség. Nagyon jó érzés, amikor a szeretteink boldogan falatozzák a sütinket. Ne felejtsük el, hogy a süti nagyon jó ajándék is lehet.
Létrehoztam a GyorsanSüti blogot, ahol gyors, könnyen elkészíthető recepteket és praktikákat találsz.
Ha teljesen kezdő vagy ne aggódj, mert olyan recepteket mutatok, amiket könnyű követni és a végeredmény tuti siker lesz.
Gyors sütést kívánok!
Szeretettel: Ági
Ági többi receptjét itt találod: GyorsanSüti youtube csatorna - iratkozz fel!
- KAPOSVÁRIMAMI -
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges