Jelenlegi hely

Koronavírus - magyar pályázó nyert a Bázeli pályázaton

Pályázatot hirdetett a Bázeli Zeneakadémia, melynek a célja az volt, köszönetet mondjanak a világjárvány idején az egészségügyben, étkeztetésben és az egyéb segítő szakmákban folyamatosan dolgozó embereknek, rávilágítsanak az ő munkájukra, egyben nekik lelki támogatást, megerősítést adjanak. Mindezt az akadémiához híven a zene vagy a tánc nyelvén tolmácsolva.

A cél nem elsősorban a verseny, pénzbeli jutalom volt, hanem hogy a hallgatókat ösztönözzék arra, hogy személyesen járuljanak hozzá a zenével a jelenlegi nehéz helyzethez. 

A magyar Mentes Dániel saját készítésű videóval pályázott, melyben egy evangélikus egyházi éneket (Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát! 103. Zsoltár) dolgozott fel, ill. annak szövegét írta át - a dallal megnyerte a versenyt.

Az énekhez készült karantén-videó valóban különleges lett. Nemcsak várhatóan a zsűri különdíját is elnyeri vele, hanem tényleg karantén-jellege van. A többszólamú dalt egyedül énekelte fel - annak minden szólamát. A külső helyszínek pedig azért lettek teljesen különlegessé, mert a normál időben emberektől, autóktól zajos utca teljesen kihalt - ezúttal nem az útlezárások miatt. A videóbó nem hiányzik a kedves humor sem: 1-1 versszakhoz Dániel maskrába bújt.

Elmondása szerint az egyházi ének átdolgozásával a céja az volt, hogy rávilágítson: a társadamunk legégetőbb problémája a félelem és a reményvesztettség - melyekre a szeretet adja meg a választ és a megoldást. A szeretet pedig János evangéliuma szerint nem más, mint maga az Isten.

Segíts, ha tudsz, a szeretet legyőzi a félelmet, így tudsz testvériességet tanúsítani!
 

forrás:
Bázeli Zeneakadémia honlapja
youtube
kotoszo.blog.hu

Szerző:

Szombathelyimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Ugrás az oldal tetejére