Jelenlegi hely

Ne dobd ki: nyári táborok kreatív - és sportfoglalkozásaihoz gyűjtünk felajánlásokat!

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ 2020 nyarán segíteni kíván a dolgozó gyermekek szüleinek azzal, hogy egész nyarat lefedő táborokat szervez, nagyon kedvezményes áron.

 11 féle tábort hirdettek meg a nyár során, emellett 4 Erzsébet tábort is tartanak, így

 összesen 15 táborba, több mint 350 gyermeket várnak szeretettel.

A meghirdetett, nagyon kedvező árú (heti 1500 Ft -tól heti 6000 Ft-ig) táboraikba még lehet jelentkezni!

Az ECSGYK célja, hogy a járványhelyzet után a gyermekek megfelelő élményeket, életkoruknak megfelelő elfoglaltságot kapjanak, méghozzá a saját korosztályuk közegében.

A szülőknek pedig szeretnénk biztosítani azt, hogy amíg dolgoznak: biztonságos körülmények között vigyáznak gyermekeikre.

A táborok minimál költségvetéssel rendelkeznek.

A szülőket nem lehet nagy kiadásokkal tovább terhelni, így a táborok lebonyolítása során csak a program belépőkre kértek szülői hozzájárulást, valamint a helyi közlekedés és az egész napi élelmezés biztosítását.

A kreatív- és sport foglalkozásokra rendelkezésre álló eszköztáruk azonban nagyon szegényes, az eszköztár bővítésére, pótlására nincs anyagi lehetőségük.

Kreatív - és sporteszközök, társasjátékok felajánlásával segíthetjük a táborok programjának színesítését

Így táboraikhoz örömmel fogadnak otthon már nem használt, de még jó állapotú / használható:

  •  színes papírt, kartont, ragasztót, színes ceruzát, zsírkrétát, ollót, temperát és ecseteket, gyurmát, gyöngyöket, egyéb kreatív eszközöket...
  • tollas-, ping-pong ütőket, labdákat, ugráló kötelet, hullahopp karikákat…
  • társasjátékokat.

A kezdeményezéshez nem csak eszközökkel, de olyan - önkéntesen  megtartott - program elemekkel (pl. kézműves foglalkozás) is lehet csatlakozni, ami színesíti a táborzó gyerekek mindennapjait.

A felajánlásokat  elsősorban az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ központi épületébe várják, de lehetőség van leadni a többi szervezeti egységben is:

  • Pécs, Anikó u. 5.
  • Pécs, Tüzér u. 7.
  • Pécs, Megye u. 22.
  • Pécs, Hársfa u. 154.

Kapcsolattartó: dr. Szabóné Szalay Csilla, óvodai és iskolai szociális segítők csoportvezetője (tel.: +36 30 173 3212)


A kezdeményezéshez ismét örömmel csatlakozott a Pécsimami és a Pécsi Család - és KarrierPONT, valamint a  BT Regiment Kreatív Műhelyt megalapító Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka, hiszen  a Családsegítő és e két szervezett tavaszi összefogásának eredményeként május 8-án hatalmas mennyiségű adomány gyűlt össze a vírushelyzet miatt nehéz helyzetbe került, rászoruló családoknak: 

Boglárka kreatív - és sporteszközök gyűjtése és adományozása mellett azzal szeretne adni a gyerekeknek, hogy a táborokban gyógynövényes kézműves foglalkozások tartását vállalja. Készítenek majd szappant, fűszersót, lesz gyógynövényismeret, esetleg levendulazsák készítés...

A Pécsimami felvette a kapcsolatot régi együttműködő partnerével, az Uránia Mozival, amely jól ismert társadalmi felelősségvállalásáról, hiszen minden évben vendégül lát rászoruló gyermekeket. Most annak lehetőségéről egyeztetnek, hogy a Mozi minden héten fogadja a táborozó gyermekeket egy-egy ingyenes vetítésre.

A Pécsimami emellett nagyobb mennyiségű gyurmát adományoz a kreatív foglalkozások megtartásához, és  szeretné minél több családhoz eljuttatni ennek a jó ügynek a hírét, hogy az összefogás eredményeként ismét a tavaszihoz hasonló, szép eredmény születhessen.

Ha teheted: segíts Te is!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére