Jelenlegi hely

Melyek a leggyakoribb gyerekbetegségek?

Kisgyermekkorban megfázással, füles problémákkal bajlódnak a kicsik legtöbbször.

A leggyakoribb megbetegedés a közönséges nátha. Vírusok okozzák, többször is el lehet kapni egy éven belül. Kiscsoportban szinte mindig van egy-két náthás gyerek, utána az immunitás fejlődésével a kis közösségekben javul ez az arány.

Bosszantó betegség, mert a kicsi babáknak nehézséget okoz a váladék kifújása, és a rövid fülkürtön keresztül könnyen fülgyulladást is okozhat a pangó váladék. A kúra általában a váladék leszívása, az orr öblítése és az immunrendszer támogatása.

Homeopátiás szerekkel gyorsabban gyógyulhat a gyerek (és a felnőttek is körülötte). Náthára a váladék jellege és a gyerek egyéni tünetei alapján választunk szert. A piros bohócorr, melyből tiszta, meleg, vízszínű váladék folyik, a hagymából (Allium cepa) készült szerre utal, míg a szuszogós, eldugult orrú baba a bodzából (Sambucus) készült szertől javulhat.

Amíg a nagyobbik gyerek a felső-légúti vírusokat hozza haza, a kicsi éppen a fogzás tüneteitől szenvedhet. De hogyan döntsük el, mi okozza a köhögését? Mitől sír éjjel, és miért melegebb a teste? Vajon az ovis kórokozókat kapta el, vagy a fogzás miatt felgyülemlett nyál köhögteti meg? Mit adjunk egy kicsi babának a fogzás fájdalmaira?

Itt is segíthet a homeopátia és a megfigyelés.

A kisbaba nem tudja elmondani, hol, és miként fáj a foga, de jelez. Rágja az öklét, felsír, ha meleg folyadék ér az ínyéhez, megnyugszik, ha autózunk vele, átázik az előkéje a nyáltól – ezek a tünetek mind egy-egy homeopátiás szerre utalnak.

Rota és Calici, azaz bélgyulladást okozó vírusok, és az aggodalom. A hányással, hasmenéssel és sokszor lázzal is járó fertőzéseknél cseppenként diktáljuk a gyerekbe a folyadékot, aggódunk, hogy kiszárad, kórházba kerül.

Itt is jó társ a homeopátia, a kínafa kérgéből (China rubra) készült szer folyadékveszteség esetén, a hánytatógyökér alapanyagú (Ipeacacuanha) a folyamatos hányásnál, de érdemes több olyan tünetet megtanulni, ami egy homeopátiás szerre utalhat, és hasznos segítség lehet, ha otthon ápoljuk a babát.

A gyerekszobába éjszaka rémisztő lények költözhetnek, de hogyan segíthetünk a kisgyerekek félelmein rémálmain? Figyeljük meg, mit mesél játék közben, mit rajzol. Mikor riad fel éjjel, miről álmodik? Mi veszi körül otthon, vagy az óvodában?

Melyik homeopátiás szert adjuk, ha csikorgatja a fogát, melyiket, ha fekete kutyákról vagy szellemekről álmodik?

Egy sor olyan panasza lehet a kisgyereknek, ahol a hagyományos gyógyászat lehetőségei korlátozottak, és a türelem és a szervezet öngyógyító képessége a gyógyulás titka. Miért ne támogathatnánk ezt a folyamatot homeopátiás szerekkel?

Dr. Nagy Beáta

Dr. Nagy Bea gyermekgyógyász, homeopata előadásában a fogzástól a hascsikaráson keresztül az utazási rosszullétig számos ötletet kaphatunk, mikor és hogyan segítsünk a kicsiknek otthon, biztonságosan.

Szponzorált tartalom:

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Ugrás az oldal tetejére