Jelenlegi hely

Helló Pécs, jövünk! 10+pár úticél, amit nem hagyhattok ki!

Nem számít, hogy a Mecsek árnyékában vagy az északi hegyek vonulatai között ébredsz reggelente. Lakhatsz az Alföldön vagy a Balaton partjainál, a fővárosban vagy egy göcseji kis faluban. Távolság nem akadály! Túracipőt fel, szendvics a táskába, frissítő víz a kulacsba, és meg se állj Baranyáig! Hogy miért? Mindjárt megmutatjuk!

Jókedvet elő, indulunk!

Ha Pécs, akkor az első, ami eszünkbe jut, az a Zsolnay Negyed. Játszóterek kicsiknek és nagyoknak, kézműves utca, bábszínház, planetárium, kiállítások, programok, alkotás és játék minden mennyiségben. Érdemes előre tájékozódnotok a programokról, mert egy jó szervezéssel egy egész napot eltölthettek itt, élményekkel és szép pillanatokkal gazdagodva. Bővebb információkat ITT találtok, a Bóbita Bábszínház oldala ITT, a Planetáriumé ITT, az Interaktív Varázstér oldala ITT, a kézműves boltok információi pedig ITT érhetőek el.

Kedves mosolyokkal és magával ragadó állatokkal vár Benneteket a PécsZoo. Akvárium és terrárium, interaktív játékelemek, izgalmas állati tanösvény, tematikus programok, látványetetések, időutazás és még sok-sok izgalmas kaland áll előttetek. Bővebb információkért érdemes felkeresni az állatkert HONLAPJÁT vagy KÖZÖSSÉGI OLDALÁT.

Ha szeretnétek tovább fokozni a hangulatot, akkor a Mecsextrém Park az ideális választás. Alpesi kötélpark, tiroli csúszdapálya, gokart, mászófal, X-jump, lövészet, 3D karika, labirintus, erdei bob- csak pár az igénybe vehető szolgáltatások közül. Hogy mi van még? KATT, és megtudod!

Szeretnétek egy kicsit megpihenni? Akkor irány a Tettye, utána pedig a hely, ahonnan az egész várost beláthatjátok: a TV-torony. Sétáljatok egyet a tettyei romok között, csússzatok le az óriás csúszdákon, csatlakozzatok egy túraútvonalhoz, fedezzétek fel HAVIHEGYET, ha pedig megéheztetek, egyetek a város felett, a TV-torony csodás panorámája mellett. 

Ha már a pihenésnél tartunk: fagyizzatok egyet a város szívében! Pihenjetek meg a Széchenyi téren, igyatok egy házi limonádét a Király utcában, keressétek fel a híres VARÁZSPADLÁST vagy utazzatok a múltba a CELLA SEPTICHORA segítségével. Nagyobb falatot szeretnétek a városból? Aggodalomra semmi ok, a PÉCSI KISVONAT elvisz Benneteket!

Szeretitek a természetet? Szívesen fedeztek fel új fajokat, vagy tanultok többet a már ismert állatokról? Akkor a Természettörténeti Múzeum Nektek való! Megtekinthető itt az ország harmadik legnagyobb madártojásgyűjteménye, a Pannon-tenger mocsaras partjain élő mecseki dinoszaurusz nyomai éppúgy, mint a jégkorszaki ősmaradványok között a „pécsi mammut” csontjai. Indulás előtt tájékozódjatok a nyitva tartásról ITT, mert éppen költözik a kiállítás!

Pécs belvárosában található a Pécsi Nemzeti Színház, amely 1895-ben nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A műsoron lévő gyermek és felnőtt előadásokról ITT tájékozódhattok, de a nyáriszünet miatt érdemes a NYÁRI SZÍNHÁZ oldalát felkeresnetek az éppen aktuális előadásokért.

Kiváló családi kirándulóhely Égervölgy is. A völgyben található kis tisztás, a patakból duzzasztott tó csodás hely a nyugalmat kedvelők számára. A völgyet egy kicsi patak szeli át, melynek vizét egy gáttal fogják fel, és így alakult ki egy kis tavacska, melynek partján tűzrakó helyek, esőház, asztalok, padok is találhatóak. Ha a család kedvencével érkeznél, ÉGERVÖLGYET válaszd!

A MANCSRANCH egy olyan hely, ahol testközelből ismerkedhetsz meg az ott élő szelíd, barátságos állatokkal! Kaptál már kengurutól puszit? Simogattál már pihe-puha alpakákat? Készített neked csúcs frizurát Coati mackó?A MancsRanch állataival ez mind rád vár. Máris indulnál? Információk ITT.

Ha inkább a növényekben gyönyörködnél, akkor a PINTÉR-KERT Arborétum a Neked való! A gyűjteményes jelleggel telepített lombos fák, örökzöldek, cserjék és évelők mellett a kertben több mint harminc védett növényfaj él. A legnagyobb természetvédelmi értéket az orchideafajok képviselik, de megtalálható itt a Mecsek déli oldalainak számos hazai, őshonos növényfaja is. Az arborétum változatosságát és esztétikai értékét tovább fokozza a kerti tó mesterségesen kialakított, de természetközeli növényegyüttese és az aranyhalas medence a vízköpő puttóval.

A pécsimami csapata külön ajánlja:

A kezdőktől a profikig mindenki megtalálja a tudásának megfelelő pályát a Central Wakeboard és Szabadidőparkban a pécsi Tüskésréti-tónál. Amíg apuka szeli a habokat, a család többi tagja számára több remek kikapcsolódási lehetőség is adott a szabadidőközpontban: kivilágított rekortán burkolatú futópályán futhatunk, túrázhatunk tanösvényen, strandfocizhatunk, strandröplabdázhatunk és használhatjuk a szabadtéri fitness eszközöket. A gyerekek felhőtlen szórakozását pedig játszótér és vízi kalandpark biztosítja.

De még mindig nincs vége!

SZÍVESEN CSOBBANNÁTOK EGYET EBBEN A NAGY MELEGBEN?

Mi ebben is tudunk segíteni! Összegyűjtöttük a környék strandjait, nézzetek körül ITT!

 

Pécs vár Benneteket, gyertek!

a Pécsimami csapata

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére