Jelenlegi hely

Idén belépő nélkül látogatható a Mesterségek Ünnepe a budai Várban

Augusztus 20. és 22. között 35. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medence legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét. A hajdani vásárok hangulatát idéző családi fesztivál a budai Várban új helyszínen lesz, a Kapisztrán tértől a Szentháromság térig. Az állami ünnepség részeként idén először ingyenesen látogatható.

A kihagyhatatlan családi fesztiválon kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra kedves mulatságot. A tartalmas kikapcsolódásra vágyók itt úgy érezhetik magukat, mintha kiszakadva a mindennapokból egy középkori forgatagba csöppentek volna, ahol kikiáltók, gólyalábasok, mutatványosok teremtenek utánozhatatlan hangulatot.

Az érdeklődők nem csak megvásárolhatják a szebbnél szebb míves portékákat, de ki is próbálhatják az ősi mesterségeket.

Közel ezer kézműves mester, több száz fellépő, egész napos színpadi programok, mesterség-bemutatók, népi játszóházak, látványműhelyek, viseletbemutató, gasztronómiai bemutató, kiállítás és táncház várják a látogatókat.

A legkülönfélébb szakmák rejtelmeivel ismerkedhetnek meg a látogatók: bőrművesség, csipkekészítés, csont-, szarufaragás, faművesség, fazekas, gyapjú – nemez, gyertyamártás, gyöngyfűzés – ötvös – ékszer, hímzés, játék, kékfestő, kovács, mézeskalács, szalmafonó, szövés-fonás, tojásdíszítő, viseletkészítő.

Díszvendégek a türk nyelvű országok, a fesztivál kiemelt témája a vadászathoz és a halászathoz kapcsolódó mesterségek lesznek.

A családokat többek között gyerekkoncertek, ölbeli játékok, mese és tánctanítás; kézműves foglalkozások: hálókötés, varsakészítés, tegeztartó – és vadászkalap készítés szórakoztatja.

A legkiválóbb táncegyütteseink mellett fellép a hazai nép- és világzene színe-java, napközben vásári komédia, bábszínház, esténként koncertek, táncház, folk-kocsma mulattatja a közönséget a Kárpát-medence legnagyobb és legrangosabb népművészeti fesztiválján.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Jöhet egy nyári piknik? Piknikezni klassz dolog, olyan, mintha kivinnéd a vacsorát a parkba. Nem kell aggódni a morzsákért, a kézzel evés esetlegessége miatt az etikettért. Valahogy mindenki lazább, jókedvűbb és éhesebb is persze. Játszhattok, dumálhattok, kütyümentesen a zöldben... lehet csajos, romantikus, borozgatós vagy gyerekes, a jó hangulat és élmény garantált!
Ugrás az oldal tetejére