Jelenlegi hely

Bóni Tünde, az "Év női példaképe Baranyában" pályázat döntőse

KATTINTS IDE A SZAVAZÁSHOZ!

Foglalkozás, szakmai sikerek

22 éve kísérek szüléseket, készítek fel várandós párokat a szülésre, babával való együttélésre, segítek a szülésfeldolgozásban a hozzám forduló nőknek, pároknak.

Tudom, hiszem, hogy minden nő tud szülni- ez az ősi tudás ott él mindannyiunkban - és megfelelő szakmai és emberi támogatással felfedezhető ez az erő.

Ha egy nő háborítatlanul adhat életet, a gyermeke méltó módon, békességben érkezhet a világba, szülei szerető karjába, első élménye a kapcsolódás, bizalom lesz, amire könnyebb építkezni a későbbiekben mint egy szeparált szorongásra.

A nő ezáltal beleszülethet anyai minőségébe, felfedezheti belső erőforrásait, ami hatással lesz a párkapcsolatára. Elfogadással, türelemmel, empátiával, teljes odafordulással viseltetek minden hozzám forduló család iránt- megtisztelő és megható ahogy rám bízzák az életük intim, mély részeit -, igyekszem ezt a bizalmat méltó módon szolgálni.

Bízom benne, hogy a bábai tapasztalataim hozzájárulnak a szülészet szemléletformálásához, a nők önmagukra ébredéséhez, ezáltal az építő párkapcsolatok és békés, derűs családi életek kialakulásához.

Család

16 éve számíthatok mindenben a férjemre, Istire, aki erős alapot biztosít a hivatásom gyakorlásához- nélküle nem tudnék szülésekhez járni.

A fiunk 15 éves, jó humorú, intelligens kamasz, aki tűpontos meglátásait remekül kommunikálva segít az anyaságom fejlődésében.

A lányunk 13 éves, hihetetlen kitartásával remekel úszóversenyeken, táncban és tanulásban, hatalmas szíve, empátiája példaértékű.

Mindhárman végtelenül rugalmasak, hisz a munkám bármelyik pillanatban felülírhatja a terveinket. Nagyon sokat jelent számomra, hogy nem neheztelnek, ha elmarad egy családi program, illetve sok lehetőség eleve kiesik azért, mert a környéken kell maradjak a szüléseket várva.

Büszkék rám és arra, hogy az életet szolgálom - ez számomra óriási jelentősséggel bír, átsegít a nehézségeken és mélyen öszekapcsol négyünket, hisz mind a négyen készenlétben állunk bizonyos szinten.

Isti bármikor beáll a helyemre a családi feladatok terén - intézi az otthoni feladatokat -, így én teljes bizalommal hátrahagyhatom ezeket és csak az adott szülésre, tanácsadásra, tanfolyamra kell koncentráljak.

Hálás vagyok azért, hogy amikor a hivatásom semmilyen anyagi pluszt nem hozott a családunknak, akkor is teljes mellszélességgel állt mellettem.

Férjként rugalmas, elfogadó, odaadó. Szeretem, hogy a mai napig mindannyiunknak fontosak a közös családi étkezések és az utána hosszúra nyúló beszélgetések.

Öröm, hogy mindannyian szeretünk a természetben lenni, tűz mellett sütögetni, máskor társasjátékozás közben poénkodni. A családom a boldogságom alapja, hálás vagyok értük nap mint nap.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

A munkámbó adódó állandó készenlét a legnehezebb a családi életünk kapcsán.

Amikor a gyerekeim kicsik voltak sokszor furdalt a lelkiismeret, hogy játék, meseolvasás, kirándulás alatt is telefonvégen vagyok, megosztom a figyelmem, bármikor elmegyek otthonról és kiszámítathatatlan mikor érkezek vissza.

Volt, hogy a fáradtágtól türelmetlen, figyelmetlenebb anyával kellett beérniük. Sokat meséltem nekik arról mit jelent számomra a szülések szolgálata, hogy milyen jó Nekik, hogy Ők is háborítatlanul születhettek és milyen jó, hogy sok kisbaba születhet így - ezzel simítottam el a nehéz helyzeteket.

Volt olyan, amikor a fiunk hangversenyen lépett fel és hirtelen első helyre kellett kerülnie - bár nem erre számított -, hogy még meghallgathassam, mert indulnom kellett.

Volt, hogy a szülinapjáról, karácsonyról, szilveszterről hiányoztam - ezek nagyon nehéz érzések anyaként.

Mai napig nehéz, hogy nem utazhatunk el messzebbre és a legtöbb programunkat nem várhatjuk teljes rákészüléssel, mert nem biztos, hogy úgy és akkor lesz ahogy tervezzük.

A feladatok szervezésébe (kollégistának még pénteken kimosni, befőzések, szülinapi torta, karácsonyi ajándékok) mindig bele kell kalkulálni, hogy nem tudom hol leszek pár óra múlva.

Abban bízom, hogy

a nehézségek mellett a gyerekeim átélik, látják mit jelent szívből megélni egy hivatást és ebből merítkeznek majd, amikor Ők választják ki minek szentelik majd az életüket.

A párkapcsolatunk során számtalan nehézségen mentünk keresztül a munkám kiszámíthatatlansága miatt - a férjem rugalmas, odaadó támogatása azonban még szorosabbra szövi a köztünk lévő köteléket.

Ő maga pedig inspirációt kap a szenvedéllyel, örömmel végezhető munka megtalálására, amitől szintén változatos az életünk. A rezilienciánk fejlődése is vitathatatlanul a hivatásom hozománya, amiből a párkapcsolatunk, családi életünk terén is sokat profitálunk.

SZAVAZZ AZ ÉV NŐI PÉLDAKÉPÉRE ITT!

Az „Év női példaképe” pályázattal már negyedik éve olyan Baranya megyei nőket szeretnénk bemutatni és elismerni, akik a munkában és a családi életben is ügyesen megállják a helyüket és elmondják: ők hogyan csinálják!

A zsűri az összes benyújtott pályázatból hatot juttatott a döntőbe, a döntősökre szavazni február 25-től március 3-ig lehet, így végső soron a közönség dönti el, hogy ki lesz 2022-ben az Év női példaképe Baranyában.

Egy szavazó 24 óránként 1 szavazatot adhat le.

Eredményhirdetés 2022. március 8-án, Nőnapon.

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Jöhet egy nyári piknik? Piknikezni klassz dolog, olyan, mintha kivinnéd a vacsorát a parkba. Nem kell aggódni a morzsákért, a kézzel evés esetlegessége miatt az etikettért. Valahogy mindenki lazább, jókedvűbb és éhesebb is persze. Játszhattok, dumálhattok, kütyümentesen a zöldben... lehet csajos, romantikus, borozgatós vagy gyerekes, a jó hangulat és élmény garantált!
Ugrás az oldal tetejére