Jelenlegi hely

Egészséges szandálok a gyermekek lábaiért

A nyári melegben a gyerekek számára is kifejezetten fontos, hogy megfelelően szellőző lábbelit viseljenek. Azonban a kicsik fejlődő szervezete számára egyáltalán nem mindegy, hogy egészségügyi szempontból milyen lábbelit választunk. A különféle gyerek szandálok jól szellőznek, viszont érdemes odafigyelnünk rá, hogy valóban alkalmasak-e a kinézett darabok gyermekünk számára. Nézzük tehát, mit érdemes gyerek szandál választásánál komolyan fontolóra vennünk szülőként?

Gyerek szandálok és a megfelelő talpszerkezet – mire figyeljünk?

Köztudott tény, hogy a kicsik imádnak rohangálni. Azonban a mozgás bár egészséges, ha nem megfelelő lábbelit választunk ehhez, az még a felnőttek esetében is komoly egészségügyi kockázatot hordoz magában. Rohangálás közben ugyanis láb a földhöz csapódik, amit a lábbeli talpszerkezetének tompítania kell. Így tehát ha a gyerek szandál kínálatban nézelődünk, mindig azok közül a lábbelik közül válogassunk csemeténk számára, amely kellően vastag és ruganyos talpazattal rendelkezik. Különösképp érdemes odafigyelnünk a sarok alátámasztására, mivel ez az egyik legkritikusabb pont ilyenkor. Itt nem érdemes az olcsóbb változatokat preferálni, mivel a gyerekek egészsége jóval sebezhetőbb, mint azt a felnőtteknél megszokhattuk. A kicsik lába ugyanis növésben van, a csontvégek még porcosak. Míg egy kényelmetlen lábbeli számunkra talán csak egy másnapi lábfájást okoz majd, a kicsit esetében akár maradandó elváltozást is előidézhet. Ebből kifolyólag nem csak az adott konstrukciónak érdemes alaposan utánanéznünk, de annak gyártójának is. Ha valóban fontos számunkra gyermekünk egészsége, úgy feltétlen a megbízható, elismert márkák kínálatából válogassunk – még akkor is, ha ez olykor kicsit többe kerülhet. A piacon viszont számtalan hamisítvány is kering, így nem árt, ha az áruház is kellően megbízható. Érdemes tehát az olyan megbízható nagyáruházakat előnyben részesítenünk, mint például a CCC, amely garanciát vállal az általa eladott termékekre. Mellesleg gyerek szandálokból is hatalmas kínálatuk van, tehát érdemes szétnéznünk a termékeik között. Mindennek tetejébe nem csupán az áruházaikból, de akár weboldalukról is egyszerűen beszerezhetjük ezeket.

Milyen pánttal rendelkező gyerekszandált érdemes választanunk?

A gyerek szandálok pántjai is többféle anyagból készülhetnek, csakúgy, mint a felnőtteknek gyártott darabok esetében. Érdemes tehát itt is olyan anyagot választani, amely kellően strapabíró, és nem izzad be tőle a kicsik lába. A legjobb választást kétségkívül a bőr jelenti, mivel jól szellőzik, és kellően rugalmas – ugyanakkor strapabíró is. A strapabíróságra különösképp érdemes odafigyelnünk, hiszen nem túl valószínű, hogy csemeténk egész nap ücsörögni fog az adott szandálban. Azonban egy-egy gyenge pántszerkezet rohangálás közben sok komoly baleset előidézője lehet. Így tehát ha valóban minőségi szandált szeretnénk csemeténk számára, amely lehetőleg nem balesetveszélyes, akkor a bőrből készült darabokkal járunk a legjobban.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére