Jelenlegi hely

Ismét együtt futhatnak a kicsik és nagyok a Királyegyházi Cementgyárnál

Hagyományosan idén is szeptember közepén rendezik meg az Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági Futóversenyt a Királyegyházi Cementgyárnál. A hetedik alkalommal megvalósuló közösségi futás és futóverseny célja ezúttal is a mozgás és egészséges életmód népszerűsítése jótékony céllal megtűzdelve.

A Királyegyháza Község Önkormányzata, Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány, Szentlőrinc Város Önkormányzata és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. összefogásával megvalósuló esemény több mint egy futóverseny. 

Ez egy, a térség jövőjét építő folyamat, amelynek alapértékei az egészséges életmód népszerűsítése mellett a környezeti egyensúly és fenntarthatóság, az esélyegyenlőség és a közösségi szemlélet növelése. A közösségi eseményt idén 2022. szeptember 16-án rendezik meg a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárának parkolójában. A szervezők az egyes távok előtt közös zenés bemelegítéssel, ráhangolódással, valamint a LAFARGE és a szponzorok által felajánlott tárgyi ajándékokkal gazdagított rajtcsomaggal várják a résztvevőket. 

A kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató jótékonysági futóversenyen idén is több távon indulhatnak a résztvevők, ki-ki a saját teljesítő képességének megfelelően: 
● Királyegyházai kör: 3 km 
● Szentlőrinci kör: 4 km 
● LAFARGE kör: 11 km.

Az idei év különlegessége, hogy a 11 km-es táv listázva van az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat versenynaptárában (www.otprobaparizsba.hu). Azaz a hoszú távot teljesítők Ötpróba pontokat gyűjthetnek és ezzel esélyt kaphatnak, hogy kijussanak a Párizsi Olimpiára. A rövid (3 és 4 km) és hosszú táv (11 km) között az érdeklődök a Királyegyházi Cementgyárat is megtekinthetik a gyár Nyílt Napja keretében. 

IDÉN IS BEFUTÓÉREM VÁRJA A RÉSZTVEVŐKET 

A szervezők a verseny mindhárom távjában, több kategóriában hirdetnek eredményt. A díjazottakat a szponzorok és a LAFARGE által felajánlott ajándékcsomagokkal jutalmazzák. Azonban a helyezést el nem ért futóknak sem kell csüggedniük, mivel idén is minden befutót egy-egy betonból készült egyedi befutóéremmel várnak a szervezők a célban. A betonból készült érmek különlegessége, hogy a Királyegyházi Cementgyár dolgozói egyenként, kézzel készítik. 

NEVEZÉS 

Az Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági Futóversenyre nevezni a www.futas.lafarge.hu honlapon lehetséges. A rendezvény jelképes nevezési díja idén is 500 forint a 18. éven felüli futóknak, amit a verseny napján a helyszínen lehet befizetni. A szervezők ennél nagyobb összegű adomány jellegű nevezési díjat is szívesen fogadnak, hiszen az így befolyó összeg egészét a résztvevő iskoláknak ajánlják fel sportszerek, mozgásfejlesztő játékok vásárlására. Ezzel is elősegítve az iskolások mozgáskedvét, sporthoz való kötődését. 

Találkozzunk szeptember 16-án a Királyegyházi Cementgyárnál és Fuss velünk egy jó ügyért!

Forrás: bama.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Új Rumini kötetek- nem csak rajongóknak!

Rumini sokak kedvence: mutatjuk a sorozat részeit!

Nem kérdés, hogy a nagyovis és kisiskolás korosztály körében az egyik legnépszerűbb olvasnivaló a Rumini. Van, aki már önállóan olvassa, van, aki esti meseként hallgatja a tengerész egér izgalmas kalandjait. Sőt van, aki így is, úgy is! :) 
Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére