Jelenlegi hely

Műanyag kanál vagy Numnum kanál?

Egyre elterjedtebb szülők körében a Numnum kanál, ha az önálló étkezésre való átszoktatásról van szó. Miért jobb a fejlődés szempontjából a Numnum kanál és mikor érdemes műanyag kanalat használni? Olvasd el cikkünket, ahol segítünk a helyes kanál kiválasztásában!

Mi az a Numnum kanál?

A Numnum kanál tulajdonképpen egy olyan két eszközből álló kanál szett, amelynek köszönhetően a baba megtanul önállóan és magabiztosa étkezni. Segítségével jóval gyorsabban el tudja sajátítani a csöppség a merítés mozdulatát, illetve meg tudja tanulni, hogy emelje a kanalat új a szájához, hogy arról ne follyon vagy essen le az étel.

Az első Numnum kanál felületének köszönhetően a hígabb pépes ételekhez való, hiszen apró gödröcskéinek és anyagának segítségével könnyen megtapad a felületén a püré. Amint ezt az eszköz már magabiztosan használja a gyermek, jöhet a második Numnum kanál. Ennek az evőeszköznek a felülete már csatornás kialakítású, így a sűrűbb pürés ételeket is könnyedén tudja fogyasztani vele a gyermek.

Műanyag kanál vagy Numnum kanál?

Amikor a gyermek még túl kicsi, a műanyag kanál használata nagyon nehéz számára. Ekkor ugyanis nem elég azt tudnia, hogy a kanalat a szájához kell emelnie ahhoz, hogy ételhez jusson, de a kanálban is kell tartani a folyósabb, pürés ételt, amely egy baba számára nem egyértelmű és könnyű folyamat

Épp ezért ha a baba először próbál egyedül enni, nem lesz számára megfelelő egy hagyományos műanyag kanál, így a Numnum kanál fog megoldást jelenteni. A Numnum kanál segítségével ugyanis el tudja sajátítani az önálló étkezés alapjait, majd ha a gödröcskés és csatornás kialakítású kanállal is megfelelően tud bánni, bátran adhatunk a kezébe műanyag kanalat is.

Adamo hinta bérlés - a további fejlődés érdekében!

Ha a Numnum kanál szerinted is remek fejlődési lehetőség, az Adamo hinta is egészen biztosan tetszeni fog! Az Adamo hinta bérlés útján is kapható, így könnyen kipróbálhatjátok, mielőtt elhatározzátok magatokat egy saját eszköz beszerzése mellett. Ez az eszköz ugyanis egy egy ponton rögzített bölcsőhinta, amely remekül fejleszti a gyermek egyensúly és koordinációs képességeit is.

Az Adamo hinta bérlés során kapott eszköz előnyei közé tartozik továbbá, hogy rendkívül kényelmes, anyaga gyermekbarát, valamint fejleszti a gyermek lábizmait is a rugózásnak köszönhetően.

 

A Numnum kanál tehát remek fejlesztő eszköz minden apróságnak, aki először használ evőeszközt önálló étkezéshez, hiszen kialakításának és anyagának köszönhetően már az első alkalommal képes ételt juttatni a szájához. Ha pedig további fejlesztő babaeszközt keresel, az Adamo hinta bérlés során kapott eszköz egészen biztosan elnyeri majd tetszésedet!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére