Jelenlegi hely

Sportcipők gyerekeknek – hogyan találd meg a legjobb modellt csemetédnek?

Amikor gyermekeink számára választunk sportcipőt, akkor mindenképp oda kell, hogy figyeljünk olyan lényeges részletekre is, amely nem biztos, hogy magunktól eszünkbe jutna. Márpedig a fejlődő szervezet számára igencsak fontos ezeket számba vennünk. Az alábbiakban adunk pár tippet, hogy te is megtalálhasd a tökéletes sportcipőt gyermeked számára.

Miért érdemes márkás sportcipőt választani?

A kicsik lába rendkívül érzékeny. Az egész testük folyamatosan növésben van, így a lábaik is. Ilyenkor alakul ki a megfelelő lábboltozat, és erősödnek meg az ízületek. Ha viszont olyan cipőt választunk számunkra, amely kényelmetlen és megfájdul benne a lábuk, akkor ezzel az egészségüket is komolyan veszélyeztetjük. Az ilyenkor épp kialakulóban lévő ízületeket egy rosszabb minőségű lábbeli képes megterhelni és úgy elnyomni, hogy tartásproblémák, hátfájás, valamint legrosszabb esetben akár tartós mozgásszervi problémák is lehetnek belőle.

Ezért amikor a megfelelő gyerek sportcipőt keressük, érdemes a márkásabb modellek közül választanunk. Az olyan márkák, mint például a Nike, évtizedek óta fejlesztik a cipőiket – mindezt persze annak fényében, hogy a sérülékeny lábaknak számára is kényelmes, biztonságos lábbeliket kínáljanak. A Nike gyerekcipők fejlesztésénél odafigyelnek valóban a kicsik egészségére. Olyan talpazatot és talpbetéteket terveznek, amelyek elnyelik a lábak becsapódásakor keletkező energiát, ezzel tehermentesítve a csontozatot, valamint az ízületeket. Ilyen fejlesztéseket egy ismeretlen, olcsó márka nem igazán végez. Ebből adódóan az olcsóbb, rosszabb minőségű lábbelik nem kifejezetten alkalmasak rendszeres viselésre.

Figyeljünk a cipőtalpakra

A jó sportcipő igazán a talpairól ismerhető fel. A már említett Nike cipők esetében például sok modell speciális tervezésű talpakkal rendelkezik. Ez a gyerek sportcipők esetében is igaz, és természetesen nem csak a Nike cipőknél. Csemeténk számára akár a hétköznapokra is vásárolhatunk ilyen sportcipőket. A minőségi gyerek sportcipők a hétköznapi modellek esetében is rendkívül kényelmesek, a talpuk nem csúszik és nem is túlzottan merev. Kifejezetten úgy alkották meg őket, hogy a kicsik fejlődő lábai számára tökéletesek legyenek.

Ezért az ilyen cipőkbe minőségi légáteresztő és nedvességelvezető talpbetétet tesznek. Ezek a gyerek sportcipő típusok ráadásul mindig rendkívül strapabíróak. A cipők talpa nem kopik el, és a többségük direkt olyan kopásvédelemmel van ellátva, amely az örökmozgó kicsik számára szinte elengedhetetlen.

A megfelelő felsőrész megtalálása

A megfelelő sportcipő esetében a felsőrész anyagát is érdemes meghatároznunk. Nem mindegy ugyanis, milyen alkalomra választunk sportcipőt az adott anyagból. Hétköznapokra és játékhoz egyértelműen a valódi bőr gyerek sportcipők jelentik majd a legjobb választást. Ezek könnyen tisztíthatóak, nem kopnak, és sokkal nehezebben sérülnek, mint a velúr vagy vászon anyagúak.

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mivel kapcsolódnál ki? Ünnepeld Te is a lusta napot!

Te mivel kapcsolódnál ki? Ünnepeld Te is a lusta napot!

Ugyan a "lusta nap" hivatalos ünneplése nem létezik, de van egy világszerte elismert nap, amit "Nemzetközi Lusta Napnak" neveznek, és ezt augusztus 10-én ünneplik. Ezen a napon arra bátorítják az embereket, hogy lassítsanak le, pihenjenek, és élvezzék a semmittevést.
5+1 tipp, mit ne felejtsünk el ellenőrizni az utastérben az autós családi utazás előtt

5+1 tipp, mit ne felejtsünk el ellenőrizni az utastérben az autós családi utazás előtt

A nyár közepén járunk, sokan most indulnak nagy családi nyaralásra, jellemzően jól megpakolt autóval – különösen, ha hosszabb időre és messzebbre utaznak. A kalandos utazás azonban veszélyeket is rejthet magában, ha nem megfelelően pakolunk vagy néhány alapvető dolgot figyelmen kívül hagyunk.
Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Ugrás az oldal tetejére