Jelenlegi hely

Márton nap és Lovagok csatája Bikalon – INGYENES PROGRAM

2022. november 12-én, Márton napján vétek lenne otthon maradni! Mennyei libás fogásokkal, lebilincselő előadásokkal, valamint kreatív kézműveskedéssel készülünk.

A nap folyamán részt vehettek a Kurtizánképzés Zinával című középkori párkapcsolati stand up comedy-n. A garantált jó kedvről a finom italok és színészeink gondoskodnak. Márton napját a Lovagok csatájával zárjuk, amikor végre kiderül, ki nyeri el a megtisztelő “év lovagja” címet!

Kézműveskedj és kapcsolódj ki családoddal a különleges, Márton napi programokon. Ha ellátogatsz hozzánk, kemencében készült ételek, frissítő italok és hamisítatlan, középkori kalandozás vár!

Ez a programunk ingyenes, ha szeretnéd biztosítani a helyed az eseményre, jelentkezz a +36 72 459-547 telefonszámon, vagy az info@elmenybirtok.hu e-mail címen.

A Márton napi fesztivált a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

PROGRAM:

11:00 Nyitás

11:00-17:00 Megújult interaktív házak a FalubanVarázsfestő házaKovácsműhelyBoszorkányház és a Tündérkert

11:00-17:00 Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját, illetve La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét

11:00-17:00 Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül!

11:00-14:00 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!

11:00-14:00 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!

12:00-12:45 Tárulj Szezám! – zenemesék egy titokzatos utazó batyujából az Apródképző Színháztermében

13:00-13:30 Fegyverbemutató – György lovag ismeretterjesztő előadása a középkori harcászatról az Apródképző Színháztermében

13:00-13:30 Királykisasszony nevelde – Vegyél részt egy játékos foglalkozáson és nyerj bepillantást a hercegnők életébe és a mesék varázslatos világába! A játékon való részvétel 4 éves kortól ajánlott! a György teremben

14:00-15:00 Kurtizánképzés Zinával – középkori párkapcsolati stand up comedy, szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak az Apródképző Színháztermében 

17:00 Zárás


Programok térítési díj ellenében:

11:00-12:00 12:30-17:00 Kézműves foglalkozások és szolgáltatások térítési díj ellenében (Fabatka, vagy készpénz)
Vár a Mesefaluban egy kis kovácsolással a kovácsmester. Az Apródképzőben szívesen látnak többféle Fabatkás kézművességgel, mint például Márton napi lámpás készítéssel, kőfestéssel és mézeskalács sütéssel és díszítéssel.
Az óvárosi műhelyekben pedig megtaláljátok a bőrművest, az ötvöst, tűzzománc és üvegkép készítőt, ahol hagyományőrző kézműves programokon vehettek részt! A mézárusnál finom mézeket vásárolhattok, a Szabóműhelyben a reneszánsz ruhákba bújhattok, a karikatúra készítő egyedi rajzokat készít Rólatok! Külön térítési díj ellenében, árakról érdeklődj a helyszínen.

15:30-16:15 Lovagok csatája – igazi harcos küzdelem, látványos lovas előadás a Lovagi Arénában –
Külön térítési díj ellenében 2 Fabatka (1.000Ft)/fő  


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

  • Belépés napi látogatóinknak az Élménybirtok főbejáratnál lehetséges (Bikal, Rákóczi utca 22.), szállóvendégeink pedig a Puchner Kastélyszálló Recepcióján vehetik át a programfüzetet.
  • Kérjük, ha szeretnéd biztosítani a helyed az eseményre, jelentkezz a +36 72 459-547 telefonszámon, vagy az info@elmenybirtok.hu e-mail címen.
  • Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy egyes szolgáltatások térítési díj ellenében, a Bikalon használatos középkori fizetőeszközzel, fabatkával vehetőek igénybe. A bikali fabatkához az Óváros szívében található Gagyizdában juthat a látogató: átváltási árfolyama 500 forint.
  • Programjaink minden időjárási körülmények között megtartásra kerülnek.
  • Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesülj első kézből: kövesd Facebook oldalunkat és iratkozz fel hírlevelünkre!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére