Jelenlegi hely

Öko-Kuckó játszóház kicsiknek a PFZ Pannonicum koncertek idején!

Időpont: 2023.február 5. 17:30
Hangversenyre kisgyerekkel? Ráadásul játszós ruhában? IGEN! A Pannon Filharmonikusok 2023. február 5-én (vasárnap) 17:30-tól ismét kézműves játszóházzal várja a koncertje idején a három év feletti gyerekeket! Amíg a szülők a Brandenburgi versenyek gyönyörű dallamait hallgatják, addig a gyerekeket az Öko-Kuckó lelkes és tapasztalt csapata várja kézműveskedéssel, fajátékokkal és játék hangszerekkel a Kodály Központban. Legyen családi élmény a koncertre járás! Jegyek a jegymester.hu oldalon és a Kodály Központban kaphatók.

Szergej Szergejevics Prokofjev: I. „Klasszikus” szimfónia
Szergej Szergejevics Prokofjev: I. zongoraverseny
Johann Sebastian Bach: II. Brandenburgi verseny
Johann Sebastian Bach: IV. Brandenburgi verseny

Balog József – zongora
Solymosi Péter – trombita
Gárdai Viktória – fuvola
Murin Roman – oboa
Deák Márta – hegedű
Prehoffer Gábor – I. furulya
Kovács Bálint – II. furulya
Papp Dániel – hegedű

Vezényel: Vass András

Micsoda életöröm fog szólni a hangszereken ezen a komor februári estén! (Bach: II. Brandenburgi verseny)

Koncert várható hossza: 102' 00"

Jegyárak: 5990, 4990, 2990 Ft

Prokofjev és Bach egyaránt meghatározó szerzők lettek a maguk korában, ugyanakkor ifjúságuk idején erre nem kaptak ígéretet a környezetüktől. Az est műsorában olyan művek hangzanak el, melyek ihletői között ott találjuk a többet, nagyobbat, újabbat akarást. Prokofjev I. szimfóniájának hangulata Haydn világát idézi, annak fürgesége és sziporkázó hangszerelése azonban túlmutat a klasszikus mester eszköztárán. Prokofjev I. zongoraversenye pedig a szerző tanulmányai alatt készült, és minden tekintetben igyekezett elszakadni a kor késő romantikus konvencióitól, melyet egyesek botrányosnak, mások előremutatónak tartottak. Bach hasonlóan érezte magát Köthenben, ahol a kizárólag hangszeres kompozíciókra szóló megbízatást unalmas kisvárosi munkának érezte. Ebben az időszakban kapott megrendelést a brandenburgi őrgróftól versenyművek írására, és a hat Brandenburgi versenyben afféle minienciklopédiát állított fel versenyművekből. Találunk köztük régies, korabarokk stílusúakat, concerto grossót és különleges szólóhangszerre írt műveket is. A koncerten a II. és IV. versenymű hangzik el, mindkettő különleges szólóhangszer-csoportot foglalkoztat.


Öko-Kuckó:

A hétvégi Pannonicum koncertek idején együtt tudtok jönnni a Kodály Központba! A nagyok és felnőttek a hangversenyteremben élvezhetik a zenét, a kisebbek pedig zenés, kézműves, interaktív foglalkozásokon vehetnek részt! 

Az Öko-Kuckó játszóházba a Zöld-Híd Alapítvány munkatársait hívtuk meg, mert évek óta tökéletesítik a fenntarthatóság jegyében és szellemiségében gyermekprogramjaikat, amelyek során észrevétlen, játszva tanulhatnak a gyerekek.

Óvodásokat és kisiskolásokat várunk 3 és 8 éves kor között. Ezek az együttlétek lehetőséget adnak az önfeledt alkotásra is, ráadásul az újrahasznosítás és természetes anyagok felhasználása jegyében. A programon résztvevő gyerekek számára a közös foglalkozás mellett fajátékokat, társasokat is tudunk biztosítani.
A tematika lehetőséget ad nektek arra, hogy a koncert után beszélgessetek a zenéről, hiszen a hangversenyhez kapcsolódó egy-egy motívum visszaköszön a játék során!

A játszóház kizárólag koncertjeggyel rendelkező felnőttel érkező gyermek számára vehető igénybe. Vagyis, koncertjeggyel rendelkező felnőttekkel rendelkező gyerekek számára! :) A játszóházba a koncert szünetében is be lehet csatlakozni.

Részleteket a weboldalunk felső menüsorában az ÚJDONSÁGOK menüpontjában találsz! Jegyek online ITT!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére