Jelenlegi hely

Egyedülálló húsvéti hangulat Kéthelyen

Húsvéti díszbe öltözött a faluközpont Kéthelyen. 2015 óta a tojásfa elkészítése hagyománynak számít a településen. Első évben 1.200 db tojással kezdték, mára 12.000 db felett járnak. A legnagyobb turistacsalogató esemény lett a közösség életében.


Fotó: Kerekes Norbert

Igazi húsvéti kirándulóhely

Ha a Balaton közelében jársz a következő napokban, akkor érdemes ellátogatnod Kéthelyre (Balatonszentgyörgytől 10 km).


Fotó: Kerekes Norbert

Míg kezdetekkor csupán hárman, négyen díszítették a fát, idén bográcsozással egybekötve szépült a központ. A tojásfán kívül tojásalagutat - melyen éjszakánként világítanak a tojások-, óriás hímestojásokat, lovasszekeret, fa nyulakat, hatalmas szénanyuszit, és egy zöld műfűvel borított húsvéti tojást szállító trabantot is találunk a főtéren. 


Fotó: Kerekes Norbert

Fotó: Kerekes Norbert

Fotó: Kerekes Norbert

12.000 tojás díszíti a megye fáját

A tojások száma pedig egyre csak nő. 2017-ben megkértek minden Somogy megyei önkormányzatot, hogy küldjenek el egy-egy tojást a településükre jellemző mintával és a település nevével. A cél az volt, hogy a megyét, Somogyországot népszerűsítsék, és ezzel elkészüljön a megye tojásfája.


Fotó: Kerekes Norbert

Fotó: Kerekes Norbert

Emu, strucc, kacsa, fa, papír, műanyag, szövet, csoki, horgolt, csipkézett, gyönggyel díszített és viaszolt tojások is előfordulnak. A történet itt nem állt meg, csaknem száz településről kaptak már tojásokat, az ország minden pontjáról érkeznek a turisták további tojásokkal. 


Fotó: Kerekes Norbert

Fotók forrása: A Balaton világa facebook csoport

- Kaposvárimami -

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Ugrás az oldal tetejére